• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Üniversiteli Büşra'nın ölüm mahallinde keşif yapıldı

Üniversiteli Büşra'nın ölüm mahallinde keşif yapıldı
Kadıköy Suadiye sahil yolunda üniversiteli Feride Büşra Taşlı'nın ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili olay yerinde keşif yapıldı.

Kadıköy Suadiye sahil yolunda üniversiteli Feride Büşra Taşlı'nın ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili olay yerinde keşif yapıldı. Keşfe, tarafların avukatları, görgü tanıkları ile davaya bakan mahkemenin başkanı ve bilirkişi katıldı.

Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk celsede alınan keşif kararının ardından, bugün saat 14.00 sıralarında olay yerine gelen mahkeme hakimi ve bilirkişi, kazanın nasıl olduğu görgü tanıklarından dinledi. Kazaya şahitlik yapan tanıkların beyanları olay yerinde tutanağa geçirildi.

BABA TAŞLI: ACILARIMIZ TAZELENİYOR

Keşif sırasında hazır bulunan baba Erol Taşlı, "Kızımın vefat ettiği yerdeyiz. Bu acıları tekrar yaşamak bize çok zor geliyor. Ama tabi kızımın arkasındayız. Mahkemeye güveniyoruz. Bugün de burada keşif yapıldı. Daha önce savcılık soruşturması sırasında bir bilirkişi raporu hazırlanmıştı. Orada, sürücünün asli kusurlu, yayanın ise kusursuz olduğu belirtilmişti. Buna karşı taraf itiraz etmişti. Bu itiraz üzerine de davanın görüldüğü mahkeme ilk celsede keşif kararı aldı ve bugün de keşif yapıldı. Zaten kamera kayıtlarında kızımın yaya geçidinde olduğu görünüyor. Burada tekrar toplanmak tabi ki çok acı bir şey. Doğrusu neyse onu açığa çıkarmak istiyoruz. O günden beri ben işime gidemiyorum. Sürekli rapor alıyorum. Ailem kötü, çocuklarım kötü durumda, Psikolojik tedavi alıyoruz. Hala atlatamadık bu acı olayı. Allah kimsenin başına vermesin böyle bir şeyi. Yavrum her gün hiç aklımızdan çıkmıyor. Onun için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve iyi bir sonuç çıkmasını istiyoruz. Amacımız, bir daha böyle kazalar yaşanmasın ve başka Büşra'lar ölmesin." dedi.

Avukat Efkan Bolaç da, "Bugün keşif yapıldı. Bu keşifle beraber mahkemeye bir bilirkişi raporu sunulacak. Bu bilirkişi raporu sonucunda da tahminen 5 Mayıs'taki duruşmada eğer rapor yetişirse, davada artık araştırılacak bir şey kalmadığından son aşamaya geleceğiz. Sanığın son savunması ve bizim bu konuda ne diyeceklerimiz sorulacak. Ondan sonra da ya 5 Mayıs'taki duruşmada karar verilecek, ya da bilirkişi raporu doğrultusunda biz veya karşı taraf süre isteyeceğiz. Ondan sonra da karar verilecek. Biz, Mayıs ayı içerisinde bu davanın bitirileceğini düşünüyoruz. Şu andaki veriler ve bulgular bizim açımızdan bilinçli taksirin var olduğunu gösteriyor. Ama biz olası kastla ilgili değerlendirme yapmıştık. Bu değerlendirme Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yerinde görülmedi ve bilinçli taksir olarak devam etme konusunda dosya Asliye Ceza Mahkemesi'ne geri gönderildi. Bizim yapacağımız şey de davanın sonlanmasını sağlamak. Bugün tanıklar da dinlendi. Şimdi 5 Mayıs'a bilirkişi raporunun yetişmesini bekleyeceğiz." şeklinde konuştu.

NASIL OLMUŞTU?

Bilkent Üniversitesi'nde burslu okuyan hazırlık sınıfı öğrencisi 20 yaşındaki Feride Büşra Taşlı, Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne girmeye hak kazanmış, başarısını arkadaşlarıyla kutladıktan sonra evine giderken Suadiye'de sahil yolunda kaza geçirmişti. Yolun karşısına geçmeye çalışan Büşra'ya, kırmızı ışıkta durmadığı iddia edilen 34 LG 9656 plakalı araç çarpmış, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti.

Cihan

Üniversiteli Büşra'nın ölüm mahallinde keşif yapıldı

Üniversiteli Büşra'nın ölüm mahallinde keşif yapıldı

Üniversiteli Büşra'nın ölüm mahallinde keşif yapıldı

Üniversiteli Büşra'nın ölüm mahallinde keşif yapıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim