• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Üniversitelerin güvenliğine yönelik değerlendirme toplantısı yapıldı

Üniversitelerin güvenliğine yönelik değerlendirme toplantısı yapıldı
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 2'si devlet 4 üniversitesi bulunan ve 65 bin öğrencinin yükseköğrenim gördüğü Kayseri'de gerekli tedbirlerin görüşülmesi...

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 2'si devlet 4 üniversitesi bulunan ve 65 bin öğrencinin yükseköğrenim gördüğü Kayseri'de gerekli tedbirlerin görüşülmesi için düzenlenen "Üniversitelerin Güvenliğine Yönelik Değerlendirme Toplantısı'nda üniversite rektörleri ve güvenlik birimlerinin yöneticileri ile bir araya geldi.

Vali Düzgün başkanlığında, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Uysal ve Kredi ve Yurtlar Kurumu Kayseri İl Müdürü Sakin Terzi ile ilgili kamu kurumlarının yöneticileri katıldı.

Vali Düzgün, 4 üniversiteye sahip Kayseri'nin bu zenginliğinin farkında olduğuna işaret ederek, 65 bin öğrenci ve aileleriyle birlikte akademik ve idari personel yapısı dikkate alındığında çok geniş bir kitleyi ilgilendiren yüksek öğrenimin huzur ve güvenliğini devam ettirme kararlılığında olduklarını söyledi.

Sanayi ve ticaret kenti olarak bilinen Kayseri'nin son yıllarda turizm alanında da ciddi hamleler yaparak turizm kenti olma yolunda da önemli bir atılım içerisinde olduğunu dile getiren Vali Düzgün, Kayseri'nin bünyesindeki 4 üniversite ile de "Bilim Kenti" olmayı da çoktan hak ettiğine işaret etti.

Ailelerin evlatlarını üniversitelere gönderirken güvenlik konusuna özel önem vermeye başladığını kaydeden Kayseri Valisi, sözlerini şöyle tamamladı: "Üniversitelerimizde asayiş ve güvenlik açısından son derece başarılı bir 2015 yılı geçirdik. Huzur ortamının devamı ve en ufak bir üzücü olayın yaşanmaması adına aldığımız tedbirler sayesinde birkaç münferit küçük olay dışında üniversitelerimiz huzur ortamı içerisinde eğitimlerini sürdürüyorlar. Üniversite rektörlerimiz ile güvenlik birimlerimizin yöneticilerinin sürekli temas halinde olması ve önleyici tedbirlere ağırlık verilmesi ilimizin yüksek öğrenim öğrencileri açısından güvenli bir kent olmasını sağlamıştır." dedi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından üniversitelerin güvenliğine yönelik sunumun da yapıldığı Üniversitelerin Güvenliğine Yönelik Değerlendirme Toplantısı'nda, güvenlikle ilgili konular ve tedbirler görüşüldü.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim