• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Üniversite’den İki Açılış

Üniversite’den İki Açılış
Balıkesir'in Edremit İlçesinde, Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu tarafından gerçekleştirilen "Alet İşler El Övünür, İşim Hazır...

Balıkesir'in Edremit İlçesinde, Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu tarafından gerçekleştirilen "Alet İşler El Övünür, İşim Hazır Görünür" projesi kapsamında kurulan Makine ve Metal Teknolojileri Atölyesi ile birlikte spor kompleksinin açılışı yapıldı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu'nun "Alet İşler El Övünür, İşim Hazır Görünür" başlıklı projesi kapsamında kurulan Makine ve Metal Teknolojileri atölyesi'nin açılışı gerçekleşti.

Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Makine ve Mekatronik Programı öğrencilerinin bilgi ve mesleki uygulama becerilerini sektörün beklentileri doğrultusunda geliştirerek iş hayatına geçişlerini ve yeni mezunların iş bulmalarını kolaylaştırmayı amaçlayan proje kapsamında 290 metre kare kapalı alana sahip makine ve metal teknolojileri atölyesi tamamlandı. Talaşlı ve Talaşsız imalat bölümleri bulunan atölyelerde CNC tezgahları, saç kesme ve bükme aparatları, kaynak çeşitleri bulunuyor.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) 2015 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı dahilinde hazırlanan çalışma hakkında Yüksek Okul Amfisinde bilgi veren Edremit Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Raif Sakin çalışma aşamalarını anlattı ve destekçilere teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir "Bu gün iki tesisin açılışı vesilesi ile buradayız. Biri spor tesisleri, diğeri ise makine atölyesi. Geçen yıllar hep beraber butik zeytinyağı çıkarma tesisimizin açılışını gerçekleştirdik."dedi.

Daha sonra projeye destek veren kurum ve kuruluşların temsilcilerine teşekkür plaketleri verildi. Proje kapsamında eğitim alan öğrencilere ise sertifikaları Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir tarafında verildi.

Salon programının ardından proje kapsamında yapılan Atölyelerin kurdeleleri kesildi ve tesisler gezildi. Atölye çalış programının ardında ise spor tesislerinin kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri daha sonra halı sahada birer penaltı atışı yaptılar.

Açılış programına Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü, Edremit Belediye Başkan Vekili İsmail Cahit Erol, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, muhtarlar, Edremit Ticaret Odası üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Üniversite’den İki Açılış

Üniversite’den İki Açılış

Üniversite’den İki Açılış

Üniversite’den İki Açılış

Üniversite’den İki Açılış

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim