• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Üniversitede Bilişim Ve Elektrik-elektronik Günleri

Üniversitede Bilişim Ve Elektrik-elektronik Günleri
Düzce Üniversitesi IEEE öğrenci kolu tarafından düzenlenen "Bilişim ve Elektrik-Elektronik Günleri 2" başlıklı etkinlik, Cumhuriyet Konferans Salonu'nda...

Düzce Üniversitesi IEEE öğrenci kolu tarafından düzenlenen "Bilişim ve Elektrik-Elektronik Günleri 2" başlıklı etkinlik, Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Konferansa bilişim, elektrik ve elektronik sektöründeki öncü firmaların temsilcileri katıldı. İki gün altı oturum şeklinde gerçekleştirilen etkinlikle, Üniversitenin Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin sektördeki yenilikler konusunda bilgi sahibi olmaları hedeflendi.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren IEEE Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Selman Kulaç, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü olarak 2008 yılından beri eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek öğrenciler mesleki becerilerini geliştirmek istediklerini ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Kulaç, düzenlenen bu etkinlikle öğrenciler iş dünyasında karşılaşabilecekleri sorunlara çözüm üretmeyi amaçladıklarını söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Üniversitenin IEEE Öğrenci Kolu Başkanı Mustafa Türk amaçlarının, teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri takip ederek öğrencilerin gelişmelerine katkı sağlamak olduğunu dile getirdi. Mustafa Türk, IEEE'nin insanlığa yararlı bilimlere ve uzmanlık alanlarına katkıda bulunan ve kar amacı gütmeyen teknik bir mesleki organizasyon olduğunu belirterek sözlerini noktaladı.

Açılış konuşmalarının ardından programın oturumlar bölümüne geçildi. Türk Telekom grubundan Hakan Ağırkaya, iletişim sektörünün geçmişi ve bugünü hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Öğrencilere planlı ve programlı çalışmaları tavsiyesinde bulunan davetli konuşmacı, iş yaşamıyla ilgili tespitlerde bulunarak sunumunu tamamladı.

İlk günün son konuşmacısı TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi'nden (BİLGEM) Dr. Filiz Ağdemir, Merkez ile ilgili önemli bilgiler verdi. Kurumlarının bilgi güvenliği ve ileri elektronik alanlarında gerçekleştirdiği çalışmalarla Ülkemizin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi ve milli çözümler ürettiğini söyledi. "TÜBİTAK'ta hangi üniversiteden mezun olmanızın büyük bir önemi yoktur. Önemli olan alanınızla ilgili farklı olmanızdır" diyen Dr. Filiz Ağdemir, takım çalışmasına yatkın, fikri olan ve güven veren takım arkadaşları aradıklarını sözlerine ekledi.

"Bilişim ve Elektrik-Elektronik Günleri" etkinliğinin ikinci günü, Anadolu Sigorta şirketinden Onur Ayyıldız'ın sunumuyla başladı. Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi adlı bir sunum gerçekleştiren davetli konuşmacı; sosyal medya, bilişim güvenliğine yönelik tehditler, bilginin önemi ve değeri konularında önemli tespitlerde bulundu.

Program, MAKELSAN firmasından Ayşenur Ateşmen'in konuşmalarıyla devam etti. Kesintisiz güç kaynakları sektörü hakkında bilgiler veren Ateşmen, enerji verimliliğiyle ilgili bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Etkinliğin son konuşmacısı Schmid Pekintaş Arge Yöneticisi Bişar Alpağut, Üniversiteden 11 ay önce mezun olduğunu belirterek 2023 yılında uzaya gönderilecek olan uzay mekiğinin güneş panelini yapan ekipte çalıştığını ifade etti. Öğrencilere mezun olmadan önce çalışmak istediği alanları seçmeleri konusunda önerilerde bulunan Bişar Alpağut, güneş paneli üretiminde çok fazla mühendise ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekerek sözlerini sonlandırdı.

"Bilişim ve Elektrik-Elektronik Günleri" etkinliği, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Üniversitede Bilişim Ve Elektrik-elektronik Günleri

Üniversitede Bilişim Ve Elektrik-elektronik Günleri

Üniversitede Bilişim Ve Elektrik-elektronik Günleri

Üniversitede Bilişim Ve Elektrik-elektronik Günleri

Üniversitede Bilişim Ve Elektrik-elektronik Günleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim