• BIST 9524.59
  • Altın 2526.576
  • Dolar 32.5695
  • Euro 34.6479
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Üniversite Öğrencilerine ’Gaziantep’in Tarih Ve Kültürü’ Dersi

Üniversite Öğrencilerine ’Gaziantep’in Tarih Ve Kültürü’ Dersi
Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik teknik olmayan seçmeli ders olarak eklenen The History and Culture of Gaziantep (Gaziantep'in...

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik teknik olmayan seçmeli ders olarak eklenen The History and Culture of Gaziantep (Gaziantep'in Tarih ve Kültürü) dersi kapsamında öğrenciler Gaziantep'in tarihini ve kültürel yapısını öğreniyor.

GAÜN Mühendislik Fakültesi öğrencilerini teknik olan derslerden biraz olsun uzaklaştırmak ve yaşadıkları şehrin kültürünü öğrenmeleri amacıyla "The History and Culture of Gaziantep (Gaziantep'in Tarih ve Kültürü) dersi açıldı. Dersin açılmasına öncülük eden İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğr. Gör. Enver Kılınç, Gaziantep'in tarihi ve kültürüyle ilgili bir dersin inşaat mühendisliğinde açılması için yönetime istekte bulunduğunu daha sonra da bütün mühendislik fakültelerinde seçmeli ders olarak açılmasına karar verildiğini belirtti. Gaziantep'in dünyanın en eski kurulu şehirlerinden birisi olduğunu ve yaşayan antik kent olduğunu, bugün hala günümüzde antik özelliğinin var olmaya devam ettiğini söyleyen Öğr. Gör. Kılınç, "Gaziantep ile ilgili bir dersimiz olsun istedik. Böyle bir dersin açıldığını duyan Gaziantep'in tarihi ve kültürüyle ilgilenen kişiler bana ulaştılar ve dersimize katkıda bulunmaya başladılar. Her hafta çok sayıda konuklarımız oluyor. Konferans ve bir tartışma halinde dersimizi yürütüyoruz" dedi. Mühendislik Fakültesi öğrencilerine böyle bir dersin açılmasının Gaziantep'te bir ilk olduğunu ve oldukça ilgi çektiğini ifade eden Öğr. Gör. Kılınç, "Özellikle de İnşaat mühendisliğinin böyle bir bölüm açması çok dikkat çekti. Şu anda 90 öğrencim var. Seçmeli ders için az bir sayı değil. Öğrencilerin de ilgisi oldukça yüksek. Dersimizde profesyonel bir Gaziantep araştırması yapılıyor diye anlaşılmasın. Biz Gaziantep'in kültürünü öğrencilerimize az da olsa anlatmaya çalışıyoruz. Onları teknikten biraz uzaklaştırıp nefes almalarını sağlamak ve yaşadıklarını şehrin kültürünü öğrenmeleri amacıyla bu dersi açtık" şeklinde konuştu.

GAÜN İnşaat Mühendisliği Konferans Salonu'nda yapılan derste Gaziantep Kent Konseyi Yakın Tarih Üyelerinden Asım Mıhçıoğlu, Orhan Uslu ve İbrahim Ali Sinanoğlu, Tarihçi Ertuğrul Çay ve Sanatçı Faruk Lök konuk olarak katılarak, 25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşuyla ilgili öğrencilere bilgi verdi.

Üniversite Öğrencilerine ’Gaziantep’in Tarih Ve Kültürü’ Dersi

Üniversite Öğrencilerine ’Gaziantep’in Tarih Ve Kültürü’ Dersi

Üniversite Öğrencilerine ’Gaziantep’in Tarih Ve Kültürü’ Dersi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim