• BIST 9566.84
  • Altın 2487.06
  • Dolar 32.5169
  • Euro 34.8682
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Üniversite Öğrencilerinden Anlamlı Proje

Üniversite Öğrencilerinden Anlamlı Proje
Konya'nın Beyşehir ilçesinde öğrenim gören bir grup üniversite öğrencisi, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bir ilkokula eğitim desteğinde bulunmak...

Konya'nın Beyşehir ilçesinde öğrenim gören bir grup üniversite öğrencisi, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bir ilkokula eğitim desteğinde bulunmak için çalışma başlattı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, "Gelecek için bir adım" projesi kapsamında bir ilkokula eğitim konusunda destekte bulunmak amacıyla seferber oldu.

Ali Akkanat Turizm Fakültesi Araştırma Görevlisi Danışman Simge Tokay, sosyal sorumluluk projesinde görev almayı kabul eden gönüllü 8 öğrencinin ilkokul öğrencilerinin eğitimine destek olmak amacıyla çalışma başlattığını belirtti.

Geleceğe bir adım projesi ile ilkokul öğrencilerinin eğitim için gerekli olan uygun ortamın sağlanması ve öğrenimleri için gerekli kırtasiye malzemesi eksikliklerinin tamamlanması için üniversite öğrencilerinin kampanya başlattığını belirten Tokay, "Bu projede, öğrencilere kitap yardımı ile okuma alışkanlığı kazandırmak, kışlık kıyafet yardımı ile hava koşullarının eğitime olan engelini ortadan kaldırmak hedeflenmiştir. Ayrıca bu noktada projede ulaşabileceğimiz çevreler doğrultusunda okulun da ihtiyaçlarının karşılanması ile öğrencilere bir gülümseme yaşatabilmek, hem de onlara ve onlardan sonra gelecek kuşaklara kullanabilecekleri materyaller bırakılması amaçlanmıştır. Bu çerçevede, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğ'nün uygun gördüğü Beyşehir'e bağlı Yazyurdu Mahallesi'nde bulunan ilkokula kitaplık ve kitap desteği, masa ve sıra örtüleri, kışlık kıyafetler, kırtasiye malzemeleri desteğinde bulunmak için katkıda bulunmak isteyen tüm ilçe halkımızın bizimle irtibata geçmesini bekliyoruz" dedi.

Gönüllü üniversite öğrencileri, projenin ilk ayağı çerçevesinde kendilerine eşlik eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Karadağ ile birlikte ilkokulu ziyaret ederken, öğrencilerle biraraya gelerek kendilerine aktarılan ihtiyaçlarını belirledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim