• BIST 9566.18
  • Altın 2479.165
  • Dolar 32.4759
  • Euro 34.5634
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

- Üniversite Öğrencileri Ve Personeli Ölümden Döndü

- Üniversite Öğrencileri Ve Personeli Ölümden Döndü
Erzurum'da ters yöne girerek karşıdan gelen üniversite öğrencilerini ve personeli taşıyan otobüse çarpan LPG'li otomobil alev alarak yakıt deposu patladı.

Erzurum'da ters yöne girerek karşıdan gelen üniversite öğrencilerini ve personeli taşıyan otobüse çarpan LPG'li otomobil alev alarak yakıt deposu patladı. Yangın sonucu alevler öğrenci servisini de sararken, kapıları açılamayan otobüste mahsur kalan öğrenciler otobüsün camları kırılarak güvenlik görevlileri tarafından tahliye edildi.

Olay, önceki gün akşam saatlerinde Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi karşısındaki yoldan ters yöne girerek seyreden Timuçin Aykanat yönetimindeki 36 AC 783 plakalı otomobil, karşı yönden gelen üniversite öğrencilerini ve personeli taşıyan Özcan Togaç yönetimindeki 25 AH 508 plakalı otobüse çarptı.

50 KİŞİ ALEVLERİN İÇERİSİNDE KALDI

Çarpmanın etkisiyle LPG'li araç ve otobüs bir anda alev aldı ve otomobilin yakıt deposu patladı. Alev topuna dönen otomobil sürücüsü kendisini dışarı atmayı başarırken, otobüs içerisinde çoğunluğu öğrenci ve personel 50 kişi, kapıların yangından dolayı açılmaması nedeniyle çıkamadı. Bunun üzerine olay yerine yakın olan üniversite güvenlik görevlileri, otobüsün camlarını kırarak alevlerin içerisinde kalan öğrenci ve personeli tahliye etmeyi başararak faciayı önledi.

Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucunda tamamen söndürüldü. Yangın sonrasında, alev topuna dönen otobüsten kurtarılan öğrenci ve personel tedbir amaçlı çeşitli hastanelere kaldırıldı.

GÜVENLİK MÜDÜRÜ OLAY ANINI İHA'YA ANLATTI

Yangın anını İHA'ya anlatan Atatürk Üniversitesi Güvenlik Müdürü Cumhur Akpınar, "Olay anında güvenlik amirimiz Hakan Tarhan ve ekibimiz orada bulunuyorlardı. Ben de haber alır almaz kısa sürede olay yerine geldim. Ters yönden gelen otomobil karşıdan gelen Üniversitesimize ait öğrenci ve personel taşıyan otobüsümüze çarptı. Çarpışmadan sonra araç alev almaya başladı. Çıkan yangından dolayı otobüsün kapıları da açılmadı. Biz de ekibimizle birlikte otobüsün içerisindeki 50 kişilik öğrenci ve personelimizi camları kırarak tahliye ettik. Çok şükür facia yaşanmadan olayı atlattık. Aracın LPG'li olduğunu fark ettik ama ona rağmen kendi canlarımızı düşünmeden müdahale ettik. Otobüsün içerisindeki 50 kişinin canına bir şey gelmeden çıkardık. Buradan başta güvenlik amirimiz Hakan Tarhan ve ekibime çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yangın ve otomobilin yakıt deposunun patlama anı ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.

- Üniversite Öğrencileri Ve Personeli Ölümden Döndü

- Üniversite Öğrencileri Ve Personeli Ölümden Döndü

- Üniversite Öğrencileri Ve Personeli Ölümden Döndü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim