• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Üniversite öğrencileri miniklerle kurabiye yaptı

Üniversite öğrencileri miniklerle kurabiye yaptı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, İzmir Türk Koleji (İTK) Anaokulundaki miniklerle birlikte kurabiyeler...

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, İzmir Türk Koleji (İTK) Anaokulundaki miniklerle birlikte kurabiyeler pişirdi.

İzmir Türk Koleji (İTK) Anaokulu, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerini ağırladı. Çocukların bilinçsel ve el becerilerine katkıda bulunmak amacıyla anaokulu öğrencileriyle mutfağa giren genç şefler, miniklerle birlikte kurabiye ve pasta yaptı. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner yönetiminde, İzmir Türk Koleji Anaokulu beceri mutfaklarında gerçekleşen etkinlikte, küçük şefler kendi tatlılarını yapma gururu yaşadı. Eğitmen şef Öner, çocukların hayranlık içinde mutfakla ilgilendiklerini belirterek, "Çocukların bilinçsel ve el becerilerine katkıda bulunmayı amaçladık. Değişim de temalarımızdan bir tanesiydi. Kurabiye yapımında kullandığımız şeker, un gibi malzemelerin nasıl karıştığını ve form bulduğunu gösterdik. Onların el becerilerinin gelişmesi açısından kurabiyeleri yuvarlayıp şekil vermelerine katkıda bulunduk, kendi kurabiyelerini yaptılar. Öğrencilerimiz, mesleğimizi farklı ortamlarda uygulama imkânı buldu. Gelecekte restoranlarda çalışacak olabilirler ama mesleğimizi başkalarına aktarabilmenin önemli bir proje olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

İTK Anaokulları Direktörü Burçin Bozok da, pişirme, değişim-dönüşüm etkinliğinin çocukların doku, tat, koku ve işitme duyularının gelişmesinde önemli rol oynadığını söyledi. Bozok, "Bu çalışma motor kaslarının gelişimine de destek verirken aynı zamanda çocuğun takım çalışmasına yatkın, estetik algısı gelişmiş ve akıl yürütme becerisine sahip bir birey olarak yetişmesine katkıda bulunuyor" dedi.

Üniversite öğrencileri miniklerle kurabiye yaptı

Üniversite öğrencileri miniklerle kurabiye yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim