• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Üniversite Öğrencileri Kan Bağışında Bulundu

Üniversite Öğrencileri Kan Bağışında Bulundu
Adıyaman Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler kan bağışında bulundu.

Adıyaman Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler kan bağışında bulundu.

Adıyaman Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu ve Adıyaman Kan Bağış Merkezi tarafından Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Düzenlenen kan bağışına kampanyasına tıp fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterirken, 2 saatlik bir süre içerisinde 38 kişiden kan alındı. Düzenlenen kan bağışına Adıyaman Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu üyeleri, Kan Bağış Merkezi görevlileri ile öğrenciler katıldı.

Yapılan kan bağışıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tunahan Dolmuş, "Kan bağışını Adıyaman Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu olarak gerçekleştirdik. Burada ki amacımız bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için bizler sağlık camiasında uzmanlaşmak isteyen doktorlar olarak, Türkiye'de en az kan veren grubun sağlık çalışanları olduğunu ve bunun olmaması gerektiğini bu konuda bizim desteklerimizin olduğu gerektiğini savunmaktayız. Bunun için ise böyle bir çalışma düzenledik. Bu çalışmalar için Adıyaman Kan Bağış Merkezi görevlileriyle görüştük ve onlarda sağ olsun ellerinden geleni yaparak bizlere yardımcı oldular. Tıp Fakültesinde bulunan arkadaşlarımız oldukça yoğun ilgi gösterdi, hepsine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

İlk defa kan bağışında bulunduğu ve bundan dolayı oldukça mutlu olduğunu belirten Tıp Fakültesi Öğrencisi Zerrin Aytekin, "İlk defa kan verdiğim için ister istemez birazdan olsa tedirginlik yaşadım. Küçücük bir acı karşılığında üç kişinin hayatını kurtarmak için kan vermek oldukça mutluluk verici" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Adıyaman Kan Bağış Merkezi Müdürü Özgür Kalenderoğlu ise, " Adıyaman Kan Bağış Merkezi Adıyaman'da, bulunan tüm kamu ve özel hastanelerin kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılamak için çalışmaktadır. 2015 yılında Adıyaman genelinde düzenlenmiş olduğumuz kan bağışı organizasyonlarında 12 bin 555 ünite kan bağışı toplanmış ve hastalarımıza ulaştırılmıştır. 2016 yılı hedefimiz; 15 bin ünite kandır. Bu hedefimize ulaşabilmek için tüm kamu kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve vatandaşlarımızın desteklerini beklemekteyiz. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Son günlerde hava sıcaklıklarının düşmesi ve yağışlar nedeniyle bağışlarımızda önemli ölçüde azalma olmuştur. Soğuk havanın kan bağışı üzerine herhangi olumsuz bir etkisi yoktur. Kan ve kan ürünlerine ihtiyacı olan vatandaşlarımızın, ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için 18-65 yaş arası tüm vatandaşlarımızı kan merkezimizde ve düzenlediğimiz gezici ekiplerde kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Üniversite Öğrencileri Kan Bağışında Bulundu

Üniversite Öğrencileri Kan Bağışında Bulundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim