• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Üniversite Öğrencileri Afet Eğitimleriyle Bilinçleniyor

Üniversite Öğrencileri Afet Eğitimleriyle Bilinçleniyor
Hasan Kalyoncu Üniversitesi, İlk ve Acil Yardım Bölümü (Paramedik) öğrencilerine Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından "Afet...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, İlk ve Acil Yardım Bölümü (Paramedik) öğrencilerine Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından "Afet Yönetimi" dersi veriliyor.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencilerinin aldıkları Afet Yönetimi dersinin uygulamalarından olan tahliye tatbikatı, "7Mart Deprem Haftası" etkinlikleri kapsamında AFAD ekipleri ve AFAD branş eğitmenleri Eğitim Uzmanı Mahmut Bay ve Eğitim Şube Müdürü Adil Şiraz tarafından, HKÜYüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Semra Çelikli'nin de katılımı ile yapıldı. Yapılan tahliye ve tatbikatın ardından belirlenen alanda toplanan öğrencilere, AFAD ekiplerinin afet durumunda kullandıkları aletler ve malzemeler tanıtıldı. Türkiye'nin sahip olduğu tektonik, sismik, topografik ve iklimsel yapısı gereği doğal afetlerle sıklıkla yüz yüze kalan bir ülke olduğunu belirten Mahmut Bay, "Su baskını, sel, çığ, heyelan, yangın ve en önemli afet depremdir. Ülkemiz depremlerde insan kaybı açısından dünyada üçüncü, etkilenen insan sayısı açısından sekizinci sırada. Ortalama olarak her yıl büyüklüğü 5 ile 6 arasında değişen en az bir deprem ülkemizde yaşanmaktadır" dedi.

Öte yandan Türkiye'de, doğal afetlere ilişkin politikalar ilk olarak "1939 Erzincan Depremi" sonrası geliştirilmeye başlanmış olup, 1959 yılında çıkarılan 7269 sayılı; "Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun" ile konuyla ilgili yasal boşluk giderilmeye çalışılmıştır. Afetlerle ilgili yasal düzenlemeler 1988 yılında devletin tüm imkanlarının afet bölgesine en hızlı şekilde ulaşmasını ve afetzede vatandaşlara en etkin ilk müdahalenin yapılmasını sağlamak amacıyla çıkarılan "Afetlere İlişkin Acil Yardım Teşkilatı ve Planlama Esaslarına Dair Yönetmelik" ile devam etmiştir.Türkiye'de afet yönetimi ve koordinasyonu alanında dönüm noktasıysa "17 Ağustos 1999 Marmara Depremi" olmuştur. Bu depremlerle beraber doğal afetler durumunda ve sonrasında yapılması gerekenler daha büyük önem arz etmeye başlamış, olabilecek bir doğal afet sırasında ve sonrasında, afetlerle ilgili eğitim almış, anında müdahale eden profesyonel bireylere daima ihtiyaç olduğu yönünde anlayış benimsendi.

Üniversite Öğrencileri Afet Eğitimleriyle Bilinçleniyor

Üniversite Öğrencileri Afet Eğitimleriyle Bilinçleniyor

Üniversite Öğrencileri Afet Eğitimleriyle Bilinçleniyor

Üniversite Öğrencileri Afet Eğitimleriyle Bilinçleniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim