• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Üniversite adaylarına motivasyon semineri

Üniversite adaylarına motivasyon semineri
Yenilikçi ve girişimci üniversite sloganlarıyla çalışmalar yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), üniversite adayı öğrencilere kariyerleri ve tercihleri...

Yenilikçi ve girişimci üniversite sloganlarıyla çalışmalar yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), üniversite adayı öğrencilere kariyerleri ve tercihleri için destek olmaya devam ediyor.

Sınav motivasyonu, sınav kaygıları, doğru meslek ve kariyer seçimi gibi konularda düzenlediği seminerlerine yenilerini ekleyen HKÜ, Gaziantep'in başarılı liselerinden Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesi ve Merkez Anadolu Lisesinde seminer düzenledi.

"Kendinizi iyi gözden geçirin"

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz'ın üniversite adayları ile bir araya geldiği seminer üniversite adaylarının yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Hasan Kalyoncu Üniversitesinin inovatif ve proaktif bir üniversite olabilmesi için yoğun çaba sarf ettiğini ve bunu başardığını belirten Rektör Yılmaz, üniversite adaylarına "İnovatif ve Proaktif Üniversite Nedir, İnovatif ve Proaktif Üniversitenin Kodları Nelerdir?" konularını içeren önemli bir seminer verdi. Öğrencilerin meslek hayatları ve kariyeri için önem arz eden seminerde Rektör Yılmaz: "Çok değerli gençler; bir nevi kariyer toplantısı yapıyoruz. Bazı kriterlere dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle kendi karakterinizi çok iyi tanıyor olmanız gerekiyor. Burada rehberlik öğretmenleri size fayda sağlayacaktır. Ama önce kendinizi bir gözden geçirmeniz gerekiyor. Hangi meslekte hangi kariyer planında mutlu olacaksınız bunu bilmeniz lazım. Devamlı birtakım klişe meslekler üzerinde duruluyor. "Evet bunlar önemli ama gerçekten bu bölümleri istiyor muyuz?" diye düşünün daha sonra tercih yapınız. Eğer bir meslek seçecekseniz, mesleğin kendisinden çok sizin o meslekle ne kadar uyuştuğunuz önemli. Benim en büyük tavsiyem önce mesleği iyi seçmek ondan sonra üniversite tercihi yapmak gerekir" dedi.

"Üniversiteler, bir nesli çok iyi yetiştirmeli"

Üniversitelerin üç temel görevi olduğunu ve bunların mutlaka incelenmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Üniversitenin üç temel görevinden birincisi eğitim ve öğretimi çok iyi yapması ki, genellikle çok üniversite bunu çok iyi yapar ama diğer noktalara dikkat etmez. Önemli olan diğer maddeler ise bir üniversitenin, araştırmacı ve gelişimci olması ve de bir nesli çok iyi yetiştirmesinin gerekliliğinin bilincinde olasıdır. Bunların yanında toplumda "eski köye yeni adet getirme, başımıza icat çıkarma" gibi ifadeler kullanırlar ama biz sizlerden; başımıza icat çıkarın, eski köye yeni adet getirin istiyoruz. Biz öğrencilerimizden araştıran, sorgulayan, yenilikçi olan, yeni icatlar bulup, projeler üreten kişiler olmasını istiyoruz. Bu nedenle Hasan Kalyoncu Üniversitesi yenilikçi ve girişimci bir üniversitedir" dedi.

Seminerlerin sonunda üniversite adayları, seminerin kendilerini motive ettiğini dile getirerek HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ile toplu fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim