• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Ünilig Şenliği Başlıyor

Ünilig Şenliği Başlıyor
Muğla'da ilk defa gerçekleştirilecek Üniversiteler arası spor müsabakaları (ÜNİLİG) 28 Nisan 6 Mayıs tarihleri arasında Muğla'nın Fethiye, Dalaman,...

Muğla'da ilk defa gerçekleştirilecek Üniversiteler arası spor müsabakaları (ÜNİLİG) 28 Nisan 6 Mayıs tarihleri arasında Muğla'nın Fethiye, Dalaman, Ortaca, Marmaris ve Menteşe ilçelerinde yapılacak. ÜNİLİG için 9 branşta 64 farklı üniversiteden 123 takım katılacak.

ÜNİLİG müsabakaları öncesi basın mensupları ile bir araya gelen Muğla Valisi Amir Çiçek ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Muğla'nın spor turizminden yararlanması için önümüzdeki süreçte birçok ulusal ve uluslar arası müsabakalar için çalışmaların devam ettiğini açıkladılar. Muğla'da spor turizmini geliştirmek için çalışmaların devam ettiğini açımlayan Vali Amir Çiçek, turizmin çeşitlendirilmesi kapsamında yapılan çalışmalardan birisinin de spor turizmi olduğunu açıkladı. Vali Çiçek, "Turizmde ve sporda bir vizyonumuz ve hedeflerimiz var. Bunlardan birisi sürdürülebilir ve alternatif turizm yollarını sağlayarak 12 ay turizm hareketini sağlamak. Spordaki vizyonumuz Muğla'nın gençlerini spor ile buluşturmak. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için ilk adımları attık. Bunu sözde değil uygulamada yapıyoruz. Muğla'da sporun her çeşidinin yapılması için alt yapımız, coğrafyamız ve insan gücümüz var. Hedefimiz olimpiyat adaylarını burada yetiştirmek. Biz ulusal ve uluslar arası müsabakalara ev sahipliği yapmaya hazırız. ÜNİLİG müsabakaları bizim için mini bir olimpiyat gibi. Bu müsabakaların Muğla'da yapılması hem spor açısından, helm Muğla'mız için bir kazanç olacaktır" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ÜNİLİG müsabakaları hakkında bilgi verirken, "28 Nisan 6 Mayıs tarihleri arasında Muğla'da gerçekleştirilecek ÜNİLİG müsabakalarına 64 farklı üniversite katılıyor. Bu üniversitelerimizden toplam 123 erkek ve kadın takım sporcuları yarışacak. Fethiye, Ortaca, Dalman, Marmaris ve Menteşe ilçelerimizde gerçekleştirilecek ÜNİLİG müsabakaları nedeniyle Türkiye'nin birçok bölgesinden çok sayıda sporcu Muğla'ya gelecek. Bu müsabakalar Muğla'mızın ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Ünilig Şenliği Başlıyor

Ünilig Şenliği Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim