• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Unilever'den Konya'ya yeni fabrika

Bir süre önce Konya'da dondurma fabrikası kuran Unilever, bu kez aynı ilde kişisel bakım ve ev bakımı üretim tesisi kuracak.

Unilever Türkiye bugün, Kişisel Bakım ve Ev Bakımında sürdürülebilir büyüme kapasitesini artırmak için Konya'da yeni bir üretim tesisine 150 milyon euroyu aşkın yatırım yapacağını açıkladı. Yeni fabrika, şirketin büyüme hedeflerine paralel olarak, üretim kapasitesini önemli ölçüde artıracak ve OMO, Domestos, Yumoş, Cif, Rinso, Elidor ve Dove gibi pek çok markanın üretimi bu tesiste yapılacak.

Bu fabrikanın tasarımında da, tıpkı Unilever'in kısa bir süre önce Konya'da açılan Dondurma Fabrikası gibi, Unilever'in sürdürülebilir iş modeli prensiplerine uygun şekilde, çevre üzerindeki etkisi çok düşük olan fabrikalar tasarlamakta kullandığı model temel alınacak. Konya'daki Ev ve Kişisel Bakım ürünleri fabrikasının enerji etkin motorlar, yağmur suyu toplama ve tam su arıtımı uygulamalarıyla LEED sertifikalı ve "0 katı atık" bir fabrika olması hedefleniyor.

Pazar büyüyor

Unilever Türkiye CEO'su Mehmet Altınok, "Ev ve kişisel bakım pazarının toplam boyutu yaklaşık 2.5 milyar dolar ve yüzde 8-9 oranında büyüyor. Unilever için çok büyük bir potansiyele sahip ve Konya'daki yeni fabrika yatırımımızla bu potansiyeli sermayeye dönüştürebileceğiz" dedi.

Altınok, "Geçtiğimiz haziran ayında üretime başlayan ve 95 milyon euro üzerinde yatırım yaptığımız Konya'daki yeni Dondurma Fabrikamızın ardından, bugünkü yepyeni yatırımımız ile büyümeye devam ediyoruz. Bu bizim Türkiye'deki büyümemizi sağlayacak yıllara yayılan ve milyonlarca euroluk yatırım planımızın bir başka örneği ve ülkemizin geleceğe yönelik uzun vadeli ekonomik gelişimi konusundaki kararlılığımızın altını çiziyor. Ayrıca, Unilever gibi sorumluluk sahibi işletmelerin yaptığı yatırımlar, Konya bölgesinin genel finansal ve ticari sağlığı açısından da olumlu bir katkı sağlamaya yardımcı oluyor" diye ekledi.

Unilever'in Türkiye'de doğrudan kendisine bağlı 5000'i aşkın çalışanı bulunuyor. Merkez ofisi İstanbul'da bulunan şirket, Anadolu, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde toplam 8 üretim tesisine sahip.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim