• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Unikop Dönem Başkanlığı KMÜ’ye Geçti

Unikop Dönem Başkanlığı KMÜ’ye Geçti
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve sekiz üniversitenin oluşturduğu KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinde (UNİKOP) dönem...

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve sekiz üniversitenin oluşturduğu KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinde (UNİKOP) dönem başkanlığı görevi, Aksaray Üniversitesi'nden Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ne devredildi.

Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen törende Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, 2016 yılı UNİKOP dönem başkanlığı görevini Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin'den devraldı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Dönem Başkanlığı Devir Teslim Törenine Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş ve ilgililer katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, UNİKOP'un 2012 yılı sonunda kurularak ciddi işler yaptığını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğini, UNİKOP olarak başarılı işleri daha ileri noktalara taşımak için hep birlikte çalışacaklarını ifade etti. Rektör Gökmen, UNİKOP'un kurulmasına ve bugünlere gelmesine katkı veren herkese ve üniversite rektörlerine teşekkür etti. Törende söz alan Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ise 2015 yılında yürüttükleri dönem başkanlığı görevi süresince gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahsetti.

Törende devir teslimin ardından UNİKOP Üst Kurul Toplantı Gündemine geçildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim