• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C

Unıcera Fuarı 371 Firma İle Ziyaretçilerine Kapısını Açtı

Unıcera Fuarı 371 Firma İle Ziyaretçilerine Kapısını Açtı
Tesisat İnşaat Malzemeleri Derneği (TİMDER) ve Türkiye Seramik Federasyon (TSF) işbirliği ile düzenlenen UNICERA 28. Uluslararası Seramik Banyo ve Mutfak...

Tesisat İnşaat Malzemeleri Derneği (TİMDER) ve Türkiye Seramik Federasyon (TSF) işbirliği ile düzenlenen UNICERA 28. Uluslararası Seramik Banyo ve Mutfak Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerine kapılarını açtı.

UNICERA Fuarı, toplam 11 salon, 98 bin metrekare kapalı alanda yeni ürün ve koleksiyonlarını ilk kez sergileyecek 22 ülkeden 72'si yabancı toplam 371 firmanın katılımı ile gerçekleşiyor. 27 Şubat'a kadar sürecek fuarın açılışında TİMDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydın Eşer, İstanbul Milletvekili Erol Kaya ve TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal gibi önemli isimler yer aldı. Avrupa'nın ikinci, Türkiye'nin en büyük etkinliği olarak adlandırılan Fuar, dünya çapındaki önemli alıcılarla tanışma ve işbirliği sağlarken, ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı mimar ve tasarımcıları, akademisyenleri ve ilgili fakülte öğrencileri bir araya getirme imkanını da sağlıyor.

"AMACIMIZ FUARIMIZI AVRUPA'NIN EN BÜYÜK VE LİDER FUARI YAPMAK"

UNICERA'nın, Türkiye ve seramik sektörü için çok büyük önem taşıdığını dile getiren TİMDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydın Eşer, "Seramik sektöründeki gelişmeyi anlatmak, yurtiçi ve yurtdışı alıcılara bu gelişmeleri göstermek için UNICERA Fuarı çok önemli bir konumda. Her şeyden önce fuar için sektörün buluşma noktası diyebiliriz. Burası hem üreticiler ve hem de geleceğin sektör temsilcileri öğrenciler için buluşma noktası oluyor. Öğrenciler bu sayede sektörü de yakından tanımış oluyorlar" dedi.

28 yıldır başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini ve UNICERA'nın bugünkü başarısının buna bağlı olduğunu da söyleyen Eşer, "Yurtdışından ve yurtiçinden toplam 371 markayı bu fuarla birlikte buluşturuyoruz. Amacımız seramik sektörü konusunda zaten Avrupa'nın lideri olan Türkiye'yi daha da üst seviyeye çıkarmak ve fuarımızı Avrupa'nın en büyük ve lider fuarına dönüştürmek" diye konuştu.

"TİMDER SEKTÖRÜN DEV MARKALARINI UNICERA'DA BİR ARAYA GETİRDİ"

Yapı sektörünü tek çatı altında toplayan ve sektörün dev markalarını UNICERA'da bir arada toplayan TİMDER'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Yıldırım, TİMDER ile birlikte sektördeki bütün problemlere ve sorunlara çözüm getirdiklerini aynı zamanda da sektörün en büyük problemlerinden biri olan eğitim için birçok çalışmalar yaptıklarını belirtti. Kemal Yıldırım aynı zamanda, "Türkiye'de bütün yurda yayılmış bin tane üyesi olan, federasyonlaşmış bir sivil toplum örgütüyüz. Sektörün ihtiyaçları içinde yer alan eğitim konusunda gerek üniversiteler ile gerekse kendi kurduğumuz TİMDER Eğitim Akademisi ile büyük katkılar sunuyoruz. Sektör çalışanlarımıza kişisel gelişim ve eğitimleri vererek sertifika sahibi yaptık. Bunun yanı sıra özel sektör ve üniversiteler işbirliği altında yeni bir projeyle üniversitede pazarlama bölümünü tercih eden öğrencilere seramik pazarıyla ilgili eğitimler, tasarım için de grafik yazılımları kursları düzenleyerek sektörde iş imkanı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

UNICERA fuarını seramik ve banyo sektörü için yeni yılın başlangıcı olarak kabul ettiklerini söyleyen Yıldırım, "Başlangıçta UNICERA her yıl düzenlenen yerel bir fuar iken son yıllarda artık uluslararası bir fuar haline geldi. Sektörümüz için UNICERA o yıl için bir başlangıç olarak görülür ve kendimizi yeni yıla UNICERA ile hazırlarız. Fuarda yaptığımız pazarlama ve sunumla birlikte Türkiye'ye ve yurtdışına kendimizi tanıtırız. Umuyoruz bu yıl da UNICERA tüm sektör için hayırlı ve bereketli geçer, herkese hayırlı fuarlar diliyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim