• BIST 106.843
  • Altın 142,580
  • Dolar 3,5367
  • Euro 4,1209
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C

UNESCO Tarafından Koruma Altına Alınan Gaziantep Mutfağı, Altyapısını Güçlendirmek İçin, İşe Eğitimle Başladı

UNESCO Tarafından Koruma Altına Alınan Gaziantep Mutfağı, Altyapısını Güçlendirmek İçin, İşe Eğitimle Başladı
Kısa bir süre önce UNESCO tarafından "Dünya Yaratıcı Şehirler Ağı"na gastronomi kategorisinde dahil edilen Gaziantep, mutfak altyapısını güçlendirmek...

Kısa bir süre önce UNESCO tarafından "Dünya Yaratıcı Şehirler Ağı"na gastronomi kategorisinde dahil edilen Gaziantep, mutfak altyapısını güçlendirmek için eğitimlere başladı.

Bu doğrultuda Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği (GASTURDER) ile ikili protokol yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla, öncelikli olarak sektörde hizmet veren personele yönelik düzenlenen "Sürdürülebilir Profesyonel Gastronomi Eğitimleri" başladı. Eğitim öncesinde MUSEM'de ünlü aşçılar tarafından hazırlanan yemek sunumlarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, daha sonra GASTURDER ekibiyle birlikte açıklamalar yaptı. İstanbul'dan gelen ünlü şeflerin de katkıları ve vizyonuyla Gaziantep mutfağını daha da ileriye taşımak için eğitim çalışmalarının devam edeceğini belirten Şahin, "Şehrimizde gıda sektöründe hizmet veren otel, lokanta gibi alanlardaki yemek aşçıları ve şeflere buraya gelerek milli aşçılarımızdan teroik bilgiler öğreniyorlar. Bu işin özünü öğrenmek gerekiyor. Az önce ben sağlıklı beslenme ve hijyenik konulu bir eğitime katıldım" diye konuştu. GASTURDER Yönetim Kurulu Başkanı Songül Toprak Alisinanoğlu ise kısa bir süre önce kurulan derneğin Gaziantep yemek kültürüne ve gastronomisine destek vereceğini söyledi. Alisinanoğlu, GASTURDER ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan ikili protokolle "Sürdürülebilir Profesyonel Gastronomi Eğitimi Sertifika Programı" çerçevesinde düzenlenen bu ilk eğitimin Gaziantep'teki yiyecek-içecek çalışanlarına yönelik olduğunu belirtti. Bu eğitimin amacının ürün, hijyen ve iş güvenliği anlamında kaliteyi yükseltmek, sektörü dünya standartlarına ulaştırabilmek olduğunu vurgulayan Alisinanoğlu, program dahilinde verilecek olan eğitimlerle Gaziantep'teki yiyecek-içecek işletmelerini her anlamda güçlendirmenin hedeflendiğini kaydetti.

Eğitim Programının mutfağında İstanbul'dan ünlü şefler Rafet İnce, Murat Bozok ve Mardin'den eğitime katılan servis personeline hijyen eğitimi verdi. Murat Bozok şef, kendi tecrübe alanı olan Fransız mutfağını anlattı. Dünyada en çok bilinen mutfakların başında gelen Fransız mutfağının yükseliş hikayesini ve yöntemlerini anlatarak, Gaziantep mutfağının dünyaya tanıtımı için yol gösterici örneklemelerde bulundu.

Şef Rafet İnce, tabak sunumlarının inceliklerini paylaştı. Tablo gibi tabaklar ile Gaziantep mutfağının önde gelen şeflerine farklı bir ufuk açtı.

Eğitim programına Mardin'den katılan Süleyman Engin ise çölyak hastalarına yönelik Gaziantep mutfağından glütensiz örneklemeler yaptı.

UNESCO Tarafından Koruma Altına Alınan Gaziantep Mutfağı, Altyapısını Güçlendirmek İçin, İşe Eğitimle Başladı

UNESCO Tarafından Koruma Altına Alınan Gaziantep Mutfağı, Altyapısını Güçlendirmek İçin, İşe Eğitimle Başladı

UNESCO Tarafından Koruma Altına Alınan Gaziantep Mutfağı, Altyapısını Güçlendirmek İçin, İşe Eğitimle Başladı

UNESCO Tarafından Koruma Altına Alınan Gaziantep Mutfağı, Altyapısını Güçlendirmek İçin, İşe Eğitimle Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim