• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

UNESCO listesindeki Gaziantep mutfağında kalite artırılacak

UNESCO listesindeki Gaziantep mutfağında kalite artırılacak
UNESCO tarafından gastronomi alanında koruma altına alınan "Gaziantep Mutfağı"nın dünya standartlarına ulaştırılması ve kalitenin artırılması amacıyla "Sürdürülebilir Profesyonel Gastronomi Eğitimi Sertifika Programı" başlatıldı.

UNESCO tarafından gastronomi alanında koruma altına alınan "Gaziantep Mutfağı"nın dünya standartlarına ulaştırılması ve kalitenin artırılması amacıyla "Sürdürülebilir Profesyonel Gastronomi Eğitimi Sertifika Programı" başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği (GASTURDER) tarafından eğitim programı dolayısıyla Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi'nde program düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada, teoriyle pratiği birleştirmek adına kurdukları derneğin çalışmalarına başladığını söyledi.

Program kapsamında en iyi şeflerin Gaziantep'e gelerek kendilerine destek vereceğini aktaran Şahin, şöyle dedi:

"Kalbe giden yol mideden geçiyor. Dünyaca ünlü mutfağımız var ama Anadolu ve Gaziantep mutfağının potansiyelini daha iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kişi başına 150 dolar harcayan bir turistin, gurme turizmiyle bu harcamasını 270 dolara çıkardığı hesaplanıyor. Şehrimizin ve ülkemizin turizm potansiyelini kullanması ve bunu milli gelire dönüştürmesi bakımından bu küçük dokunuşların, zenginleşme ve kalkınma hamlesi olarak geri döneceğine inanıyorum. Bundan çok ümitliyiz."

GASTURDER Başkanı Songül Toprak Alisinanoğlu da eğitimlerin 2,5 ay süreceğini söyleyerek ilk etapta 150 kursiyere eğitim verileceğini ifade etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim