• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

UNESCO Kenti Selçuk’ta Festival Heyecanı

UNESCO Kenti Selçuk’ta Festival Heyecanı
Yepyeni bir festival hazırlığı yapılan UNESCO Kenti Selçuk'ta heyecan başladı.

Yepyeni bir festival hazırlığı yapılan UNESCO Kenti Selçuk'ta heyecan başladı. Festival için tüm hazırlıkların tamamlandığı ilçede çocuk sesleriyle birlikte kültür ve sanat rüzgarı esecek. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, tüm Selçuk ve yöre halkını organizasyona davet etti.

Selçukluları yepyeni bir festival ile tanıştıracak olan Selçuk Belediyesi, sanat sokağından oyun balonlarına, resimden müzik ziyafetine kadar muhteşem bir festivali Selçuklularla tanıştırıyor. Selçuk'un simgesi haline gelen ve baharın müjdecisi olarak bilinen Leylek temasının işleneceği festivale; Uluslararası Kültür Sanat Diyalogları Derneği'nin katkılarıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden birçok akademisyen ve resim sanatçıları da katılıyor. Video sanatçılarının birbirinden renkli çalışmalarının da yer alacağı festival, 18 Nisan Pazartesi günü saat 14.00'da Aslanlı Havuz önünden kortej yürüyüşü ile başlayacak. "Leylekler Hoş geldi" sloganı ile istasyon meydanına yürüyecek olan kortej, birbirinden renkli görüntülere sahne olacak.

ÇOCUKLAR BU FESTİVALDE COŞACAK

Festivalin ilk günü saat 15.00'da Selçuk Efes Kent Belleği önünde açılış konuşmaları ve halkoyunları gösterileri ile devam edecek. Ayrıca festival süresince çocuk oyun sokağında (Selçuk-Efes Kent Belleği Sokağı) "Yavaş, çocuklar oyun oynuyor" sloganıyla çocuk oyunları yer alacak. Saat 16.00'da yine Selçuk Efes Kent Belleği önünde Ağaçkakan Kukla Tiyatrosu'nun sergileyeceği "Gezici Kuklalar" gösterisi ile devam edecek olan festivalin ilk günü Selçuk Belediyesi Amfi Tiyatro'da sahne alacak olan belediye korosunun konser programı ile sona erecek.

23 NİSAN İÇİN ÖZEL PROGRAM

1.Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali bir hafta boyunca çocukların ve gençlerin beğenisini kazanacak. Çocuk oyunları, resim atölyesi açılışları, çocuk ve gençlik koroları gibi kültür ve sanat ağırlıklı dopdolu bir organizasyonla devam edecek olan festivalin son gününde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında hazırlanan özel program yer alacak. 1.Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali kapsamında Uluslararası Kültür Sanat Diyalogları Derneği'nin katkılarıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen birçok akademisyen ve resim sanatçısının hazırladıkları resim sergisi açılacak.Sergide aynı zamanda çeşitli ülkelerden gelen sanatçılar barış ve sevgi mesajları verecekler. Festival, Efes Uluslararası Video Sanatı Sokak Gösterisi ve sanatçı çocukların muhteşem gösterisi ile final yapacak.

FESTİVALE DANSLI DAVET

Festival kapsamında İzmir Gaziemir Belediyesi'nin katkılarıyla Selçuk'a gelen İzmir Flashmob Dans Grubu, sergiledikleri muhteşem dans gösterileri ile izleyenlerden büyük alkış aldı. İlçe merkezinde pazar yeri ve çarşı içerisinde gerçekleştirdikleri dans gösterisi ile Selçukluların büyük beğenisi kazanan grup, pankart açarak tüm Selçuk ve yöre halkını 18 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek olan 1.Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali'ne davet etti.

"BU FESTİVALİ ÇOCUKLARIMIZA ADADIK"

UNESCO Dünya Kültür Mirasına giren Selçuk'ta sanat ve kültür ağırlıklı festivalin büyük beğeni toplayacağına inandığını kaydeden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, "Selçuk, simgesi olan leylek temalı yepyeni, capcanlı bir festivalle tanışıyor. Hepimiz eğlence, sanat ve kültür dolu bu festivalle çocuklarımız başta olmak üzere tüm Selçuklu hemşehrilerimizi tanıştırmanın heyecanı içerisindeyiz. Çocuklarımız festival süresince oyun oynayacak, kültürel ve sanatsal etkinlikleri ile iç içe olacak. 1. Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile sona ermesi de yine festivalimizin temasına uygun olacak. Bu festivali çocuklarımıza adadık" dedi.

UNESCO Kenti Selçuk’ta Festival Heyecanı

UNESCO Kenti Selçuk’ta Festival Heyecanı

UNESCO Kenti Selçuk’ta Festival Heyecanı

UNESCO Kenti Selçuk’ta Festival Heyecanı

UNESCO Kenti Selçuk’ta Festival Heyecanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim