• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Ünal: “Müstemleke Aydıncıklar Zıvanadan Çıktı”

Ünal: “Müstemleke Aydıncıklar Zıvanadan Çıktı”
Bir grup akademisyen tarafından imzalanan sözde "Barış için Akademisyenler İnsityatifi" açıklamasına Din Bir-Sen Muğla İl Başkan Yardımcısı Muhammet...

Bir grup akademisyen tarafından imzalanan sözde "Barış için Akademisyenler İnsityatifi" açıklamasına Din Bir-Sen Muğla İl Başkan Yardımcısı Muhammet Ünal tepki gösterdi. Ünal bildiriye imza atan öğretim üyelerini müslemleke aydıncıklar olarak nitelendirdi.

Din Bir-Sen İl Başkan Yardımcısı Ünal yaptığı açıklamada, "Bu ülkenin ekmeğini yiyen suyunu içen bu devletten maaş alan bu milletin verdiği vergilerden hayatlarını idame ettiren müstemleke aydıncıklarının son bildirileriyle iyice zıvanadan çıktılar. Vatan hainliğinin son kertesinde yaptıkları bu eylemleri esefle ve nefretle kınıyoruz. Her gün asker-polis demeden güvenlik görevlisine ateş açıp şehit edenleri, hendek kazıp kendi vatandaşlarına savaş açan ve hayatı çekilmez hale getiren terör örgütü aleyhine en ufak bir eleştir getirmeyen bu satılık hainlerden devletin hesap sorması gerekir. Şayet bunlardan hesap sorulmazsa sonucun daha da vahim bir hal alacağı aşikardır. Bu aydıncıkların: "Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesi gerekiyor" diye ifade vermeleri kabul edilebilir bir şey değildir. 1 Kasım seçimleriyle muhasebe yapıp nerede hata yaptık diye kritik yapmaları gerekirken, seçim sonuçlarını hazmedemeyip çözümü terörde arayanların geldikleri nokta bu olmamalıydı. Şiddet eylemlerine ses çıkarmayıp sadece devletin güvenlik güçlerine saldıranlar çözümü değil kaosu tercih etmişlerdir. Otuz yıldan buyana terörün neden bitmediğine bakacak olursak kendi içimizde yetişen hainlerin bolluğundan anlayabiliriz. Av. Tahir Elçi'nin cenazesinde terör örgütü PKK'nın cenazeyi nasıl sabote ettiğini tüm kamuoyu yakından gördü. Terör örgütü terörün bitmesini istemediğini kan ve gözyaşından beslendiğini ifşa etmiş oldu. Türkiye Cumhuriyeti savcılarının akademisyenlerin bildirilerini suç sayarak harekete geçmelerini, üniversite yönetiminin bu hainler hakkında yasal işlem başlatarak gerekenlerinin yapılmasını Muğla Din Bir-Sen olarak talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim