• BIST 9439.86
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Ünal Aysal: Şike de var zorbalık da

Ünal Aysal: Şike de var zorbalık da
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Türk sporundaki son durumu işte bu sözlerle özetledi: Şike de var, zorbalık da...

Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, Divan Kurulu’nda açtı ağzını yumdu gözünü. Başta federasyonlardan ezeli rakiplerine kadar her kurumu eleştiren Başkan, konuşmasının sonunda da herkese karşı mücadele vereceklerini belirterek, destek istedi.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, dün öğle saatlerinde Galatasaray Adası’nda gerçekleşen Divan Kurulu toplantısında çok önemli açıklamalar yaptı. Kulüp için düşünülen veya hayata geçirilen projeler dışında, Sarı-Kırmızılılar’ın son dönemde çeşitli kurumlarla yaşadığı sorunları da dile getiren Başkan’ın öne çıkan sözleri şöyle:

‘Karabasana çeviriyoruz’

Sporumuz daha önce hiç olmadığı kadar derin bir toplumsal ayrışma ve ötekileştirme kültürünün etkisine girmiş bulunuyor. Güvenli bir ülkenin vatandaşları olarak spor yapma rüyamızı kendi ellerimizle bir karabasana çevirme yolunda ilerliyoruz.

‘Orman kanunu haline geldi’

Tüm ahlaki ve evrensel sportif değerlerin hükümsüz kılındığı, şikeciliğin, ırkçılığın, sokak kabadayılığının normalleştirildiği bu yeni düzende adaletsizlik, kayırmacılık, TFF, TBF, TKF gibi tarafsız kurumlar şapkasının altında gelişen zorbalık, bir orman kanunu haline gelmiş bulunuyor.

‘Göz yumarak hata yaptık’

Geldiğimiz noktada çoğumuz bilmeden ve istemeden, az veya çok rol oynamış olabiliriz. En azından pasif kalarak, göz yumarak, çekinerek ve hatta sistemin kendisini temizleyeceğine dair inancımıza güvenerek ve reaksiyon göstermekte gecikerek hata yapmış olabiliriz.

‘Bıçak kemiğe dayandı bile’

Ama artık bıçak kemiğe dayanmış durumda. Türk sporu bugün üzerine bulaşmış olan çamurdan acil olarak temizlenmek zorunda. Spor kulüplerinin içine, yönetimlerine, medyaya, federasyonlara, hatta en güvendiğimiz bürokratik mekanizmalarına kadar sızmış olan bu fanatizm ve holiganizm kokan pislikten arınmak mecburiyetindeyiz. 

‘Kutsal emaneti taşımalıyız’

Metin Oktay’ların, Süleyman Seba’ların, Lefter Küçükandonyadis’in aşıladığı barış ve kardeşlik ruhunu spor ailesinin kutsal emaneti olarak bir bayrak gibi taşımak, sadece geçmişe değil geleceğe de borcumuzdur.

‘Aslanın dişini görürseniz...’

Türk sporunun orman kanunlarına teslim olmasına izin veremeyiz. Etik sporun, evrensel ve ahlaki değerlerin peşindeki tüm spor kamuoyunu, mücadelemizde takım gözetmeksizin bize katılmaya davet ediyoruz. Ve diyoruz ki, ‘Bir aslanın dişlerini gördüğünüzde, sakın ola size gülümsediğini zannetmeyin!’

‘Otorite tarafından engellendik’

Ünal Aysal’ın gündeminde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından aldıkları ret cevabı da vardı:

“Planladığımız ve bütün şartlarını yerine getirdiğimiz halde, ilgili otorite tarafından sebep bile gösterilmeden engellenmiş olan son sermaye artışı hamlemiz dolayısıyla, genel nakit planlamamızda yaklaşık 70 milyon Dolar bir sapma meydana geldi. Buna rağmen yönetici ve profesyonellerimiz, el birliğiyle yeni gelir kaynaklarını devreye sokma yoluyla nakit akışındaki kronikleşmiş sorunumuzu asgariye indirmeye çalışıyorlar.”

İşte ekonomik önlem paketi

Ünal Aysal’ın kısa vadede belirlediği gider azaltıcı önlem paketinde şu maddeler yer alıyor:
1- Yüzde 25 oranında personel tasarrufu.
2- Kulüp ve bağlı şirketlerdeki araç sayısının yüzde 60 oranında düşürülmesi.
3- Çalışanların yaş sınırının 65 olarak belirlenmesi.
4- Personel izinlerinin nakde dönüştürülmeyip, o yıl içinde kullanılmasının mecbur kılınması.
5- Seyahat, personel avansları, futbol ve amatör şubelerdeki genel giderlerde kısıntı.

Onaya sunulacak 3 proje

Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, Ekim ayında işte bu projeleri genel kurul onayına sunacak:

1- Yıllık bütçesi 40 milyon TL’yi aşan kız ve erkek basketbol takımlarının, yeni kurulacak bir şirket altında profesyonel yapıya kavuşturulması. Bu şubelerin gider ve gelirlerinin kulüpten ayrılması.

2- Tüm gayrimenkullerin bir yatırım ortaklığı bünyesinde toplanarak projelendirilmesi ve buradan doğacak katma değerlerin kulübe temettü olarak kazandırılması.

3- Marka değerinin gelir ve kâra döndürülmesi amacıyla, yurt dışındaki markalarla ortaklık ve girişimler geliştirilmesi. Futbol ve basketbolda yurt içi ve dışı olarak iki yönlü bir sistem kurulup, ek gelir ve kazançlarla Avrupa’da başa oynayan takımlar yaratmak. Bu projenin adı GS Global olacak.

Not: Başkan Ünal Aysal, bu projelerin onaylanmasıyla, ‘3 Temmuz 2011’den beri devamlı artan ve her gün biraz daha sertleşen Galatasaray düşmanlığından kulübün daha fazla zarar görmeden direncini arttıracağı’ düşüncesini taşıdığını duyurdu.

Galatasaray Gazetesi yayına başlayacak

17 milyon kişilik izleyici zümresine ulaştığı belirtilen Galatasaray sosyal medya portalı ticari bir yapıya dönüşecek. 30 milyon takipçiye ulaşma potansiyeli olan, Türkiye’nin en büyük haber portalı olarak düşünülen, Galatasaray Gazetesi’nin kurulmasına karar verildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim