• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Umut Yolunda Üç Çocuk, Üç Dram

Umut Yolunda Üç Çocuk, Üç Dram
Suriye'de bombardımandan kaçarken sol kolunu kaybeden 6 yaşındaki Abdülhalim ile vücudunda şarapnel parçasıyla dolaşan 10 yaşındaki Zeynep, babasının...

Suriye'de bombardımandan kaçarken sol kolunu kaybeden 6 yaşındaki Abdülhalim ile vücudunda şarapnel parçasıyla dolaşan 10 yaşındaki Zeynep, babasının kendilerini bırakması nedeniyle annesiyle bir başına kaldı. Olanları unutmak isteyen ve insan kaçakçılarıyla anlaşan iki miniğin ve annenin tek hayali, Almanya'ya ulaşarak yeni yaşama sayfa açmak.

İzmir'in Selçuk ilçesinde, Suriye'deki iç savaş sonucu yollara düşenlerin görüntüleri yürek sızlattı. Geride evini, akrabalarını ve ülkelerini bırakan sığınmacıların tek hayali ise Avrupa'da yeni bir yaşama başlayabilmek. Öte yandan sığınmacıların dramına bir yenisi daha eklendi. Kocası bombandırmandan uzaklaşarak Almanya'ya kaçan bir anne, sol kolunu Esat güçlerinin saldırısı sonucu kaybeden 6 yaşındaki Abdülhalim, sol ayağında şarapnel parçası bulunan 10 yaşındaki Zeynep ile bir başına kaldı. Memleketini terk eden aile, çaresizce yollara düşerek soluğu İzmir'de aldı. Savaşın izlerini taşıyan 6 yaşındaki Abdülhalim ve 10 yaşındaki Zeynep'in de tek hayali tüm yaşananları unutup Almanya'ya gidebilmek. Sol kolu olmamasına rağmen güler yüzlü ve sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Abdülhalim, küçücük yüreğiyle ailesine sahip çıkıyor. Çaresiz kalan annenin hayali çocuklarını alıp biran önce Almanya'da yeni bir sayfa açmak.

MİNİK BERZAN GÖZLERİNİ AÇAMIYOR

Çaresiz çocuklardan birisi de 13 yaşındaki Berzan Hüseyin. Anne ve babasıyla yola çıkan ve henüz üç aylıkken görme yetisini kaybeden Hüseyin'in hayali bir ülkede tedavi olmak. Geceleri çok az gören, gündüzleri gün ışığı nedeniyle gözlerini açamayan Berzan'ın anne ve babası çaresiz kaldı. Anne ve babanın amacı da, tıpkı diğer mülteciler gibi evladını tedavi ettirip yeni bir yaşama sayfa açmak.

İKİ AİLENİN HAYALLERİ YARIM KALDI

İnsan kaçakçılarıyla anlaşan iki ailenin bu hayali yarım kaldı. Ege denizinde operasyonlara aralıksız devam eden sahil güvenlik ekipleri, iki aileyle birlikte 48 kişiyi ölüm yolculuğunda yakaladı. Sığınmacıların kaçmalarına aracılık ettiği iddia edilen 4 kişi de, ekipler tarafından gözaltına alındı. Hava şartları nedeniyle öksüren veya sağlık problemi yaşayanların imdadına güvenlik güçleri koştu. Yardım eden ekipler, sığınmacıların yiyecek ve sağlık ihtiyaçlarını giderdi. Yürek burkan dramlarına rağmen iki ailenin de aralarında bulunduğu 48 kişi, umutlarını başka bir güne bıraktı. Yakalanan sığınmacılar, İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edildi.

Umut Yolunda Üç Çocuk, Üç Dram

Umut Yolunda Üç Çocuk, Üç Dram

Umut Yolunda Üç Çocuk, Üç Dram

Umut Yolunda Üç Çocuk, Üç Dram

Umut Yolunda Üç Çocuk, Üç Dram

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim