• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Umut nöbetini CHP Bakırköy İlçe Teşkilatı devraldı

Umut nöbetini CHP Bakırköy İlçe Teşkilatı devraldı
Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, CHP Bakırköy...

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, CHP Bakırköy ilçe teşkilatı üyeleri ve Ankara Sanat Topluluğu üyeleri tuttu. Celal Sevinç, "'Bu arkadaşlarımızın tutsak edildiği gün sayısı kadar biz burada nöbetlere devam edeceğiz. Ta ki onlar özgürlüklerine kavuşuncaya kadar. Ancak bir umut besliyoruz. Umudumuz hukuktur. Umut ediyoruz ki yarın Anayasa Mahkemesi bunların bu tutsaklığına son verecektir.'" dedi.

MİT TIR'ları haberleri nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından, gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, CHP Bakırköy ilçe teşkilatı üyeleri ve Ankara Sanat Topluluğu üyeleri devraldı. Umutlarının hukuk olduğunu belirten Sevinç, "'Bu arkadaşlarımızın yaptığı haberlerden dolayı içeride oldukları kanaatini taşımıyoruz. Bu haberin bugün doğru olduğu yani yaşanan 60 günlük süreçten sonra haberlerin doğru olduğu kanaatindeyiz. Bunları içeriye gönderen iradenin söylediği şeyler vardı. Talimat verdi. Talimatı hukuka verdi. Hukuk eğer bir noktadan talimat alıyorsa orada tuz kokmuş demektir. Hukuk bir gün bu talimatı verenlere de lazım olacaktır. Bu arkadaşlarımızın tutsak edildiği gün sayısı kadar biz burada nöbetlere devam edeceğiz. Ta ki onlar özgürlüklerine kavuşuncaya kadar. Ancak bir umut besliyoruz. Umudumuz hukuktur. Umut ediyoruz ki yarın Anayasa Mahkemesi bunların bu tutsaklığına son verecektir.'" ifadelerini kullandı.

Ankara Sanat Tiyatrosu Genel Koordinatörü Vedat Çuhadar ise, "'Ankara Sanat Tiyatrosu yöneticileri olarak buradayız. Can ve Erdem arkadaşımız 83 gündür içeride. 3 aydır bu ülke mapusken nasıl insanların bu kadar onurlu davranabileceğini bize çok ciddi bir biçimde yaşattılar. İçerideyken nasıl bu kadar umutlu olunabileceğini bize gösterdiler. Umarım yarın bu ülkede "Türkiye'de yargıçlarda vardır" diye düşünebileceği bir karar çıkar. Bu konudaki umudumuzu sürdürüyoruz. Umarım yarın çok güzel bir gün olacak.'" şeklinde konuştu.

Umut nöbetini CHP Bakırköy İlçe Teşkilatı devraldı

Umut nöbetini CHP Bakırköy İlçe Teşkilatı devraldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim