• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Umut nöbetini Avrupa Sosyalistler Partisi Başkanı devraldı

Umut nöbetini Avrupa Sosyalistler Partisi Başkanı devraldı
Avrupa Sosyalistler Partisi Başkanı Sergei Stanishev ve Sosyalist Enternasyonel Genel Sekreteri Luis Ayala, tutuklu gazeteciler için başlatılan umut nöbetine...

Avrupa Sosyalistler Partisi Başkanı Sergei Stanishev ve Sosyalist Enternasyonel Genel Sekreteri Luis Ayala, tutuklu gazeteciler için başlatılan umut nöbetine destek verdi. Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etmelerine Adalet Bakanlığı tarafından izin verilmeyen PES üyeleri Silivri Cezaevi önünde açıklamalarda bulundu. Sergei Stanishev, Can Dündar ve Erdem Gül'ün sadece Türkiye'de değil, dünyada da destekçileri olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül ile görüşmelerine izin verilmeyen Avrupa Sosyalistler Partisi Başkanı Sergei Stanishev ve Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala, Silivri Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. Demokratik toplum için mücadele eden insanlarla dayanışmak adına Silivri Cezaevi'ne geldiklerini belirten, "'Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala, "'İki gerekçeyle buradayız. Birincisi Türkiye'ye ve Türk insanına dostluk mesajı göndermek için. Barış, özgürlükler ve haklar ajandasında ileri gitmek isteyen Türk halkı için. Bu nöbetler doğrultusunda CHP'nin iyi bir siyasi parti olduğuna inanıyoruz. Bugün ben ve Avrupa Sosyalistler Başkanı arkadaşım ile buradayız. Bu temel haklara destek vermek için buradayız. Demokratik bir toplum için mücadele eden insanlara dayanışma için buradayız. Can ve Erdem'e destek vermek için buraya geldik. Henüz 52 gündür iddianame hazırlanmadan içerideler.'" şeklinde konuştu.

Sergei Stanishev ise Can Dündar ve Erdem Gül'ün dünyada da destekçileri olduğunu belirterek, "'Avrupa sosyalistleri olarak Can ve Erdem'in durumunu daha başından itibaren çok yakından izliyoruz. Bu yüzden ben yol arkadaşımız sayın Ayala ile buraya geldim sağlam dayanışmamızı göstermek için burada olamaya karar verdik ve buradayız. Maalesef içeriye girmemize izin verilmedi, alınmadık içeriye ama biz yine de kendilerine moral ve destek için buraya geldik. Şunu bilsinler ki yalnız değiller, sadece Türkiye'de değil dünyada da destekçileri var. Biz aynı zamanda son günlerde akademisyenler üzerine konulmuş baskıyı da gündeme getiriyoruz. Barış isteyip şiddete karşı duran aydınlara yapılan baskıyı da gündeme getiriyoruz. Bu konuyu da yakından takip ediyor olacağız.'" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim