• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Umut nöbetine TMMOB yöneticileri devam etti

Umut nöbetine TMMOB yöneticileri devam etti
Silivri'de tutuklu bulunan gazeteciler için devam eden umut nöbetini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Genel Başkanı Mehmet Soğancı ve TMMOB...

Silivri'de tutuklu bulunan gazeteciler için devam eden umut nöbetini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Genel Başkanı Mehmet Soğancı ve TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Sekreteri Süleyman Solmaz devraldı. Meslek örgütlerinin en önemli yardımcısının özgür basın olduğunu vurulayan Mehmet Soğancı, "'Bir meslek örgütünün temsilcileriyiz. Bir meslek örgütünün en önemli yardımcısı özgür basındır. Bizim ağzımızdan çıkanları herhangi bir manipülasyona uğratmadan yazan kişi gazeteci. Bir meslek örgütü için çok önemli. Ama maalesef yaşatılan bu ortamda doğru haberi veren bu gazetecilere çok ihtiyaç var.'" dedi.

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri'de başlatılan umut nöbetine, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı ve TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Sekreteri Süleyman Solmaz devam etti. Tutuklu gazetecilerle dayanışmak nöbet tuttuklarını belirten TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, "'Can ve Erdem'in şahsında tutuklu gazetecilerle dayanışma için bu nöbete geldik. Bizim için anlamı şudur: Bir meslek örgütünün temsilcileriyiz. Bir meslek örgütünün en önemli yardımcısı özgür basındır. Bizim ağzımızdan çıkanları herhangi bir manipülasyona uğratmadan yazan kişi gazeteci. Bir meslek örgütü için çok önemli. Ama maalesef yaşatılan bu ortamda doğru haberi veren bu gazetecilere çok ihtiyaç var. Ülkemizde görülen odur ki bu türden gazetecilik yapan arkadaşlarımız Silivri Cezaevi'nde tutuklu. Can'ın ve Erdem'in şahsında bütün tutuklu arkadaşların serbest bırakılmalarını ve kendi mesleklerine devam etmelerini istiyorum.'" şeklinde konuştu.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Sekreteri Süleyman Solmaz ise şöyle konuştu: "'Biz mimarlar, mühendisler ve şehir plancıları gerçeğin ve doğrunun peşindeyiz. Gerçek ve doğru bizim için mutlaka korunması ve takip edilmesi gereken şeydir. Onun için bugün gerçeği ve doğruyu temsil edenleri desteklemek için buradayız. Bunu takip etmeye devam edeceğiz.'"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim