• BIST 9524.59
  • Altın 2487.684
  • Dolar 32.5553
  • Euro 34.6917
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Umut Işığı Umut Oluyor

Umut Işığı Umut Oluyor
Akçakoca Belediyesi Umut Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Birimi ihtiyaç sahibi vatandaşlara umut olmaya devam ediyor.

Akçakoca Belediyesi Umut Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Birimi ihtiyaç sahibi vatandaşlara umut olmaya devam ediyor. Dayanışmanın en güzel örneğini sergileyen Akçakoca Belediyesi Umut Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Birimi, ihtiyaca yönelik her alanda çalışmalarını aralıksız gerçekleştiriyor. İnsanlara yardım elini uzatan, hassasiyete dayalı bir birim olarak çalışan belediyenin bu birimi, diğer kurum ve kuruluşlarla da koordineli olarak yardım faaliyetlerini devam ettiriyor.

Akçakoca Belediyesi bünyesinde kurulan Umut Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Birimi, geniş çaplı bir araştırma sonucunda yardımlarını ulaştırmakta. İlçede yaşayan halkın sosyal dokusu hakkında bilgi sahibi olan birim yetkilileri, edindikleri bilgiler doğrultusunda çözüme dair bir çalışma gerçekleştiriyor. Yapılan değerlendirme ve araştırma sonucunda ilçede mağdur aile sayısı, hastalar, yaşlılar, parçalanmış ve mağdur durumda olan aileler, ilçenin sosyo-ekonomik durumu ile beraber halkın ihtiyaçları hakkında önemli veriler elde ediliyor, elde edilen verilere göre ise vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor. Umut Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Birimi çalışanlarının özverili çalışmalarıyla hazırlanan ve hayırsever vatandaşlar tarafından verilen ikinci el kıyafetler ve ikinci el eşyalar, mağdur ailelere ulaştırılıyor.

Şu ana kadar bin 700 kişiye giyim, 442 aileye kumanya, 60 aileye kömür, haftanın üç günü 85 aileye ekmek, birçok aileye ev eşyası ve bunun yanında Kurban bayramında kabul edilen kurban bağışları ile maddi yardım yapılmakta. Akçakoca Belediyesi Umut Işığı Birimi personelinin özverili çalışmalarıyla ve hayırsever vatandaşların yardımıyla bu birim "Birlikten güç doğar ve beraberlik her güçlüğü yener" kaidesince yardım çalışmalarına hız kesmeden artırarak devam edecek.

Umut Işığı Umut Oluyor

Umut Işığı Umut Oluyor

Umut Işığı Umut Oluyor

Umut Işığı Umut Oluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim