• BIST 9524.59
  • Altın 2490.88
  • Dolar 32.5438
  • Euro 34.7228
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Umre Kafilesi Kartepe’den Uğurlandı

Umre Kafilesi Kartepe’den Uğurlandı
Cengiz Topel Havalimanı'ndan THY'ye ait uçakla yurt dışına ilk tarifeli uçuş yapıldı.

Cengiz Topel Havalimanı'ndan THY'ye ait uçakla yurt dışına ilk tarifeli uçuş yapıldı.

Kartepe Cengiz Topel Havalimanı'ndan Türk Hava Yollarına ait uçakla yurt dışına ilk tarifeli uçuşta kutsal topraklara 187 kişi uğurlandı. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in de eşlik ettiği kafile 19 Mart'ta dönüşü Cengiz Topel Havalimanına yapacak. Kartepe'den uçmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Üzülmez, "Havalimanından daha çok uçak kalkmasını arzu ediyoruz" dedi. Belediye Başkanı Üzülmez ve KOTO Başkanı Murat Özdağ'ın da yer aldığı kafileyi uğurlayanlar arasında AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Kartepe Müftüsü Mustafa Nurgün, sivil toplum örgütü temsilcileri ve umre kafilesinde yer alan vatandaşların yakınlarından oluşan kalabalık bir grup hazır bulundu. Umre yolculuğuna çıkan kafileye firma yetkilisi Murat Tandoğan eşlik etti. Kendilerine bu imkanı veren yetkililere teşekkür eden Tandoğan, ramazan ayında Cengiz Topel Havalimanı'dan yeni uçuşlar planladıkları müjdesini vererek, "Kocaeli halkından ulaşım kolaylığı olan Cengiz Topel'den uçma konusunda ısrarcı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Daha önce askeri havaalanı olan Cengiz Topel Havalimanı'nın son 5 yıldır sivil havacılığa açıldığını hatırlatan Başkan Üzülmez, Sabiha Gökçen Havaalanına yakın olması nedeniyle bir türlü istenen ivmenin yakalanamadığını ifade etti. Başkan Üzülmez, "Sanayi ve turizm kenti olan Kocaeli, uluslararası anlamda potansiyeli olan şehir. Havalimanının bulunduğu Kartepe ilçesinin 110 bin nüfusu var. Hem ilçemizin tanıtımı hem de bu ihtiyacın karşılanması anlamında havalimanından daha çok uçak kalkmasını arzu ediyoruz. Bugün buradan bir ilki gerçekleştiriyoruz. Uluslararası uçuş anlamında bugün ilk tarifeli uçuşla kutsal topraklara gitmek ayrı mutluluk. Bu uçuş ile kelimenin tam anlamıyla havalara uçuyoruz" ifadelerini kullandı.

Umre kafilesini uğurlamaya gelen vatandaşları tek tek selamlayan Başkan Üzülmez ve protokol üyeleri okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından hep birlikte dua etti.

Umre Kafilesi Kartepe’den Uğurlandı

Umre Kafilesi Kartepe’den Uğurlandı

Umre Kafilesi Kartepe’den Uğurlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim