• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Ümraniye'nin Kentsel Dönüşüm Projesi TBMM'de

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK'ın “Ümraniye’nin Kentsel Dönüşüm Projesine” yönelik TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK İstanbul’un büyük bir kent olması rant ve suistimalleri de beraberinde getirdiğini belirterek, her ölçekteki plan aşamaları ile kamulaştırma ve kamu arazilerinin değerlendirilmesi ve benzeri durumlarda sosyal adaleti iyi tesis etmek esas olmalıdır dedi.

Bu kapsamda Ümraniye İlçemizde bulunan bazı alanlarda yürütülecek iyileştirme, yenileme ve dönüşüm uygulamaları kapsamında 2012/2641 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın yetkilendirildiğini belirten MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK Çevre ve Şehircilik Bakanına yanıtlaması için şu soruları sordu.

1- Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında söz konusu kararnamede belirtilen mahalleler haricinde İstanbul’da çalışması devam eden başka semt veya mahalle var mıdır? Var ise isimleri nedir? Çalışmalar ne aşamadadır? Yok ise aynı durumda olan mahalle veya semtlere yönelik bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

2- 2012/2641 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekinde yer alan mahallelerde bulunan ve mülkiyet sorunu yaşayan vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmelerini engelleyecek her hangi bir çalışma yaptınız mı? Yaptıysanız ne tür tedbirler alacaksınız? Yapmadıysanız mağduriyetlerin yaşanmaması için bir çalışma yapacak mısınız?

3- 2012/2641 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekinde yer alan mahallelerde nasıl bir Kentsel Dönüşüm ve yenileme projesi düşünmektesiniz? Bu mahallelere yönelik Bakanlığınızın imar uygulama planı var mıdır? Var ise detayı nedir?

4- 2012/2641 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekinde yer alan mahallelerde kişi mağduriyetlerinin önlenmesi yanında, “proje ve uygulama ihalelerinin açık ve şeffaflığı ile kamu menfaatinin gözetilmesi ilkesinin işlerliliği için gerekli önlemleri alacak mısınız?

5- Projenin büyüklüğü de dikkate alınarak gelinen süreçlerden, Bakanlığınızca TBMM’ye bilgi vermeyi düşünüyor musunuz?

İSTANBUL HABER AJANSI

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim