• BIST 9548.09
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.5556
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Ümraniye’de Tahliye Gerginliği

Ümraniye’de Tahliye Gerginliği
Ümraniye'de yıkım kararı alınan bir binanın tahliyesi sırasında gerginlik yaşandı.

Ümraniye'de yıkım kararı alınan bir binanın tahliyesi sırasında gerginlik yaşandı. Tahliyeye engel olmaya çalışan bina sakinleri, polise direnince, zorla Çevik Kuvvet aracına bindirildi.

Site Mahallesi 3010 Cadde üzerinde bulunan 38 numaralı binaya mahkeme kararı ile tahliye kararı çıktı. Kararı uygulamak için polis eşliğinde gelen icra memurları, bina sakinlerinin tepkisi ile karşılaştı. Polisin binaya girişine izin vermeyen ve tahliyeye engel olmaya çalışan bina sakinleri ile polis arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ekipleri tahliyeye engel olan vatandaşları zorla Çevik Kuvvet aracına bindirdi. Bu sırada binanın camından olayı izleyen ailenin kız çocuğu gözyaşlarını tutamadı.

Eşi Mehmet Boral'ın zorla Çevik Kuvvet aracına bindirilmesinden etkilenen Suzan Boral ise baygınlık geçirerek, ambulansa alındı. Polisin binaya girmesi ile birlikte tahliye işlemi başladı. Daha sonra Çevik Kuvvet aracına bindirilen şahıslar, serbest bırakıldı.

Binadan tahliye edilen Suzan Boral, "Burası gecekondu bölgesi. Herkes bir yerleri çevirip, sonra hazine arazisi olan araziler, şahıslara geçmiş. Bizim bulunduğumuz arazi ise daha sonra Rüstem Hürmüz'e satılmış ancak bu şahıs daha sonra öldü. Bu şahıs icralık olduğu için hiçbir işlem yapamadık. Tapuyu alamadık. Şahıs öldükten sonra ise kızlarına ulaşamadık. Daha sonra kızlarından nasıl alındıysa yeni toprak sahibi bizim çıkmamız için dava açmış" dedi.

Boral, "Birinci hak sahibi benim. Bana haber verilip öncelikle benim almam lazımdı alamadım. Adam zengin almış. Bugün benim eşyam sokağa atıldı. Ben nereye gideyim. Bu binada 4 aile var. Burada 50 nüfusa yakın insan oturuyor. Onların avukatlarından süre istiyoruz süre vermiyor. 25 yıllık devlet memuruyum. Bir tane dairem var. Bu kış günü ben nereye gideyim" şeklinde konuştu.

Mehmet Boral ise "Yer bulamazsak çadır kuracağız, burada kalacağız. Çünkü gidecek yerim yok. Burada yetimler var. Bize gün vermiyorlar" diye konuştu.

Ümraniye’de Tahliye Gerginliği

Ümraniye’de Tahliye Gerginliği

Ümraniye’de Tahliye Gerginliği

Ümraniye’de Tahliye Gerginliği

Ümraniye’de Tahliye Gerginliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim