• BIST 9524.59
  • Altın 2525.243
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ümraniye’de olaylı tahliye

Ümraniye’de olaylı tahliye
Ümraniye'de 40 yıldır aynı binada oturan vatandaşlar, arsa sahibinin çıkardığı mahkeme kararı ile tahliye edildi.

Ümraniye'de 40 yıldır aynı binada oturan vatandaşlar, arsa sahibinin çıkardığı mahkeme kararı ile tahliye edildi. Tahliye sırasında bina sakinleri polise direnince olaylar çıktı. Binada yaşayanlar polis tarafından yaka paça polis araçlarına bindirildi. Bazı bina sakinleri gözyaşlarına boğuldu.

Alınan bilgiye göre, Site Mahallesi 3010. Caddesi üzerinde bulunan bir bina için tahliye kararı çıktı. Binanın hazine arazisi üzerine yapıldığı, bu arazinin 2 defa satılarak el değiştirdiği öğrenildi. Son olarak araziyi alan kişinin mahkemeden tahliye kararı çıkarttığı belirtildi. Tahliye kararı üzerine bu sabah, çok sayıda polis ve yıkım ekibi binanın olduğu yere geldi.

Vatandaşlar binayı tahliye etmeyince devreye polis girdi. Binada yaşayanlar uzun süre ikna edilemeyince polis içeri girdi. Bina sakinleri yaka paça gözaltına alınarak polis araçlarına bindirildi.

Yaşlı bir kadın sinir krizleri geçirdi. Yakınları kadını sakinleştirmeye çalıştı. Bazı bina sakinleri de gözyaşlarına boğuldu. Polisin binayı tahliye çalışması sürüyor.

Bina sakinlerinden Suzan Boral, "25 yıllık devlet memuruyum, tek bir dairem var. Buraya kredi ile borçla harçla daire yapmışım. Bugün ben çoluğumu çocuğumu alıp kış günü nereye gideyim. Yıkmaya gelmişler, biz diyoruz ki; bir kiralık ev bulalım, durumumuzu düzeltelim. Ya da gel bizimle anlaş kaç para ise verelim oturalım evimizde diyoruz. Aradılar iş kıyafeti ile geldim. Benim çocuğumun içeride psikolojisi bozuldu. Biz kimsenin malına zorla konmadık, kimsenin bir şeyini zorla almadık. Biz çalışarak alnımızın teri ile yaptık burayı. Eşim kalp hastası polis aracına koymuşlar." şeklinde konuştu.

Mehmet Boral ise "Burası hazine yeriydi. 96 yılında şahsa geçmiş. Belediyeden ipotekliymiş burası biz de alamadık o yüzden. Adam öldü, kızlarına da ulaşamadık.

5 kardeşiz biz, 77 yılında buraya geldik, babamız böyle bir bina yaptı. Bir babası gelip çeşitli hile yoluyla tapuyu kendi lehine çevirip bizi mahkemeye verdi. Biz defalarca kapısına kadar gittik, güvenlik bizi içeri almadı. Eşim kapısına gitti, yaka paça dışarı attılar. Ben 40 senedir buradayım, onun hakkını gasp etmiyorum. Birazcık vicdanı varsa bu kadar polisle niye geldi, biz terörist miyiz?" ifadelerini kullandı.

Ümraniye’de olaylı tahliye

Ümraniye’de olaylı tahliye

Ümraniye’de olaylı tahliye

Ümraniye’de olaylı tahliye

Ümraniye’de olaylı tahliye

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim