• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Ümit Ülkü’den Akademisyenlere Bildiri Eleştirisi

Ümit Ülkü’den Akademisyenlere Bildiri Eleştirisi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, akademisyenlerin bildirisine ilişkin, "Terör örgütü olarak kabul edilen...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, akademisyenlerin bildirisine ilişkin, "Terör örgütü olarak kabul edilen PKK'yı görmezden gelerek ve bölge halkına PKK'nın yaptığı zulümlere sessiz kalarak hazırlanan bu bildiriye imza atan akademisyenler, mesleklerinin vasıfları arasında yer alan objektiflik ve etik değerleriyle zıt hareket etmişlerdir" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, binin üzerinde akademisyenin imza attığı bildiriye ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bildiride bölücü terör örgütü PKK'nın görmezden gelindiğine dikkat çeken Ülkü, "Evrensel hukukun yargı makamı olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından da terör örgütü olarak kabul edilen PKK'yı görmezden gelerek ve bölge halkına PKK'nın yaptığı zulümlere sessiz kalarak hazırlanan bu bildiriye imza atan akademisyenler, mesleklerinin vasıfları arasında yer alan objektiflik ve etik değerleriyle zıt hareket etmişlerdir" dedi.

Ülkü şöyle devam etti:

"Topraklarımızda 30 yıldan beri tehdit unsuru olan, halkımızın huzurunu bozarak, devletimizin toprak bütünlüğüne yönelik her türlü eylemi gerçekleştirilen terör örgütüne karşı Türkiye 7 Haziran 2015 tarihinden itibaren artan mücadelesini gerçekleştiriyor. Son zamanlarda gerilla savaşı stratejisini değiştirerek şehirlerde de sözde "öz yönetim" oluşturmak amacıyla hendekler kazıp, tuzaklar kurarak devletimize başkaldıran örgütün yaptıklarını görmezden gelerek, "Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesi gerekiyor" ifadelerinin yer aldığı bildiri tek kelimeyle kabul edilemez."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim