• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı'nda madalyaları İstanbul topladı

Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı'nda madalyaları İstanbul topladı
Kocaeli'de 7-9 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası dün akşam oynanan müsabakalarla tamamlandı.

Kocaeli'de 7-9 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası dün akşam oynanan müsabakalarla tamamlandı. Şampiyonayı değerlendiren Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, "Sporcuların performanslar bizi çok memnun etti." dedi.

Karatede 2016 yılının ilk büyük organizasyonu olan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, Kocaeli'nin ev sahipliğinde sona erdi. 7-9 Ocak tarihleri arasında yapılan şampiyonada 44 ilden 429 bayan, 651 erkek sporcu mücadele etti.

Üç gün boyunca süren şampiyonada en başarılı il 15 altın, 8 gümüş, 21 bronz madalya kazanan İstanbul olurken, onu 6 altın, 4 gümüş 4 de bronz kazanan ev sahibi il Kocaeli takip etti. Sakarya ise 4 altın, 7 gümüş, 6 bronz madalya ile üçüncü il oldu.

Şampiyonaya dair açıklamalarda bulunan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yapılan müsabakalardan çok memnun olduklarını belirterek, "Yapılan performanslar bizi çok memnun etti. Sporcularımız, birbirine yakın denk mücadeleler sergilediler. Şampiyonanın hemen ardından yaptığımız milli takım seçmelerinden çok iyi bir milli takım çıkacağına eminim." dedi.

"DOLU DOLU BİR YIL BİZİ BEKLİYOR"

Kıbrıs'ın Limassol kentinde 5-7 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda hedeflerinin ilk beş içerisinde yer almak olduğunun vurgusunu yapan Başkan Esat Delihasan, şöyle konuştu:

"2016 yılında ülkemizi uluslararası organizasyonlarda en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. 2015 yılı çok başarılı geçti. Büyükler kategorisinde Avrupa şampiyonası ve Azerbaycan'ın Bakü şehrinde ilki düzenlenen Avrupa Oyunları'nda dereceler elde ettik. Aynı sonuçları 2016 yılında da tekrarlamak amacındayız.

Bu yıl yine yoğun bir programımız var. Hem Avrupa şampiyonasına hem de dünya şampiyonasına katılacağız. Yine Kocaeli'de düzenleyeceğimiz Avrupa Bölgeler Şampiyonası var. Mart ayında Boğaziçi, Şubat ayında ise Balkan Şampiyonası var. Dolu dolu bir yıl bizi bekliyor."

Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı'nda madalyaları İstanbul topladı

Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı'nda madalyaları İstanbul topladı

Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı'nda madalyaları İstanbul topladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim