• BIST 9645.02
  • Altın 2409.257
  • Dolar 32.5591
  • Euro 34.7092
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Ulusoy: Bizim camiada çoğu kişi esrar içiyor

Oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ile şarkıcı Cenk Eren’in de aralarında olduğu 33 sanık uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan hakim karşısına çıkarıldı.

Uyuşturucu temin etmek suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan oyuncu Çağatay Ulusoy, kimseye uyuşturucu temin etmediğini belirterek, “Bizim camiada birçok kişi esrar içiyor. O dönemde Emir’in Yolu dizisinde oynuyordum. Psikolojik ve ruhen sıkıntılı bir dönemdeydim. Daha fazla içmeye başladım” dedi.
 
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya 11 tutuklu sanık ile oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Yusuf Hasan Akgün’ün de arasında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Oyuncu Çağatay Ulusoy, sadece kullanmak amacıyla esrar aldığını belirterek, “Almış olduğum uyuşturucuyu kimseye vermedim. Orçun Benli’yi telefon ile arayıp ‘balık getiriyorum’ dediğimde uyuşturucuyu kastetmiştim. O gün Orçun Benli’yi aradığımda telefona Deniz Uğur çıktı. Eğer o akşam Deniz Uğur gerçekten telefona çıkmasaydı uyuşturucuyu oraya götürecektim. Fakat o telefona çıkınca götürmekten vazgeçtim” dedi. Orçun Benli ile 2 kez Asmalımescit tarafında esrar içtiklerini aktaran Ulusoy, “Uyuşturucuyu orada bulunan tanımadığım kişilerden aldık. Para vermedik. Bulunduğumuz ortamda bulunanlar bize verince biz de içtik. Şoförüm Onur Tezel bana 10-12 gram kadar esrar getirmişti. Bunların bir kısmını içtim geri kalan kısmını da evimde arama yapmaya gelen polislere teslim ettim. Onur Tezel ben de para almadı. Kendisi de içmez zaten” dedi.
 
Psikolojim kötüydü
 
Esrarla çok kısa bir ilişkisi olduğunu anlatan Ulusoy, “Daha önce 2-3 defa denedim. Emir’in Yolu dizisinde oynarken psikolojik ve ruhen sıkıntılı bir dönem yaşadım. Dizi kötü gidiyordu. Daha fazla esrar içmeye başladım. Gizem Karaca’ya uyuşturucu temin etmedim. Gizem Karaca ile Ergun Taş’ın evinde 2 kez esrar içtik. Ergun Taş biz gittiğimizde de içiyor oluyordu. Biz de olaya dahil oluyor, sigarasında alıp içiyorduk. Üçümüz beraber içtik” dedi. Mahkeme başkanı Mehmet Ekinci’nin, “O dizide herkes esrar mı içiyor?” sorusu üzerine Çağatay Ulusoy, “Bizim camiada birçok kişi esrar içiyor “diye cevap verdi.
 
Jest için
 
Oyuncu Gizem Karaca ise uyuşturucu kullandığını kabul ederek kimseye uyuşturucu temin etmediğini ifade etti. Oyuncular Ergun Taş, Çağatay Ulusoy ve Yusuf Hasan Akgün ile uyuşturucu kullandığını kaydeden Karaca, Çağatay Ulusoy’a götürdüğü kağıdın sarma sigara kağıdı olduğunu ifade etti.

Mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, “Sarma sigara içiyor musun?” diye sorduğunda Karaca, “Sarma sigara içmiyorum. Normal sigara kullanıyorum” dedi. Bunun üzerine başkanı Ekinci de  “Çağatay’la 2. telefon görüşmende ‘3-4 tane minnacık sardım’ diye söylüyorsun. İçmiyorsun ne sarıyorsun? İçmiyorsan sarma kağıdı ve tütün ne arıyor? Sardığın sigara mı esrar mı?” diye sordu.  Karaca da, “Sardığım sigaradır. Çağatay bize sık sık geldiği için sarma kağıdı ve tütün bulunuyordu. Ona jest olsun diye tütün sarmaya çalıştım” diye konuştu. Evinde bulunan metal eşyanın Viyana’dan alınmış bir sarımsak öğütme makinesi olduğunu belirten Karaca, “Evimde yalnız kendim esrar içtim. Çağatay Ulusoy’un da evinde birlikte esrar içmedik. Çağatay Ulusoy’la birlikte başka arkadaşlarımızın evinde içerdik” dedi.
 
Selen Katırcıoğlu’na temin etmedim
 

Oyuncu Yusuf Hasan Akgün de daha önce uyuşturucu kullandığını ancak oyuncu Selin Seyven Katırcıoğlu’na uyuşturucu temin etmediğini söyledi. Akgün, Katırcıoğlu’yla beraber uyuşturucu kullanmadığını anlatarak, “Evimde ele geçen uyuşturucuyu kendim kullanmak için bulunduruyordum” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifadeleri alınan ancak bu dava dosyasında sanık olmayan oyuncu Cemal Hünal, Deniz Uğur, Selen Seyven Katırcıoğlu, Ümit Yaşar İnanç, Yener Bekgöz ve Nancy İpekoğlu’nun tanık olarak dinlenmesine ve zorla getirilmelerine hükmederek, şarkıcı Cenk Eren’in de bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. Heyet, Alptekin Öztürk ve Erhan Tursun hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Davanın firari sanığı Selen Boronkay’dan ele geçtiği öne sürülen maddeye ilişkin Adli Tıp Kurumu’nda görüş sorulmasına karar veren mahkeme heyeti, Aslı Keskin ile Recep Onur Bayramoğlu’nun tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim