• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Uluslararası yatırımcılar İstanbul’a geliyor

Uluslararası yatırımcılar İstanbul’a geliyor
Körfez sermayesinin uluslararası yatırım fonları ve yatırımcıları 10-11 Nisan tarihlerinde "İstanbul Uluslararası Yatırım Zirvesi"nde bir araya gelecek.

Körfez sermayesinin uluslararası yatırım fonları ve yatırımcıları 10-11 Nisan tarihlerinde "İstanbul Uluslararası Yatırım Zirvesi"nde bir araya gelecek.

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü himayesinde, İstanbul Yatırım Derneği ve Ortadoğu Ekonomi Platformu tarafından düzenlenen zirveye, Körfez ülkelerinden toplamda 500 milyar dolarlık fonları yöneten 50'yi aşkın üst düzey yetkili ve işadamı katılacak.

Yabancı katılımcıların yanı sıra, inşaat ve enerji başta olmak üzere farklı sektörlerde faaliyet gösteren 150'ye yakın Türk şirketinin yönetim kurulu başkanları ve üst yöneticileri de (CEO) zirveye katılacak. Zirvede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katılımcılara hitap etmesi bekleniyor.

İstanbul Shangri la Bosphorus Otel'de gerçekleştirilecek zirvede, yatırımcılar ve yatırım yaptırmak isteyenler için oluşturulan ikili görüşme platformu da bulunacak. Siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşecek zirvede Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), merkezi fonların yöneticileri ve bölgenin en büyük yatırımcıları Türk işadamlarıyla bir araya gelecek.

Enerji ve inşaat ana başlıkları altında, Körfez sermayesine, büyük ilgi duyduğu Türkiye'deki yatırım fırsatlarını görüşme olanağı sunacak zirve ayrıca, oluşturulan ikili görüşme platformlarıyla, katılan yatırımcılara doğrudan yatırım yapma imkanı sağlayacak.

Zirvenin ilk gününde "Mega Projeler ve İnşaat" başlığı altında, "mega projelerin finansmanı", "Türkiye'de yatırım ortamı", "yatırımcılara sağlanan avantajlar" ve "bölgesel proje tanıtımları"nı tartışacak olan yatırımcılar, ikinci gün "Enerji ve Enerji Transferi" başlığı altında, "enerji ve finansmanı", "enerji transferi ve yenilenebilir enerji" ile "alternatif enerji modelleri" konularını görüşecek.

Körfez Bölgesinden gelen yatırımcılar ve yatırım hacmi 1 milyar doların üstündeki şirket CEO'larını, Türk iş adamları ve kamu temsilcileriyle bir araya getirmeyi ve güçlü bir işbirliği platformu sağlamayı amaçlayan zirvenin temel hedefi ise İstanbul'u Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Uzakdoğu'nun finans ve yatırım merkezi haline getirmek olarak açıklandı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim