• BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali başladı

Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali başladı
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle ÇOMÜ İletişim Fakültesi ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nca...

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle ÇOMÜ İletişim Fakültesi ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nca organize edilen "Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali" başladı.

Troia Kültür Merkezi'ndeki açılış törenine Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem ile çok sayıda davetli katıldı. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, "Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığıyla birlikte üniversitemiz ev sahipliğinde ilki düzenlenen Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivaline ulusal katılımlarla birlikte Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Fransa, Kırgızistan gibi uluslararası iştirakler oldu. Festivale kurmaca, belgesel, animasyon alanlarında 285 başvuru yapıldı. İlki düzenlenen festivale bu denli ilgi ve katılım bizi ziyadesiyle mutlu etti, bundan sonra ki etkinliğimiz için şimdiden heyecanımızı artırdı" dedi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale'de güzel şeyler olduğunu dile getirerek, "Çanakkale'yi unutturmamak için çalışacağız ve çalışıyoruz. Bu topraklar için, bu bayrağın özgürce dalgalanması için, bu memleket için ölmekten korkmayan ecdadımız vardı. Fakat onların tek koktuğu şey unutulmaktı. Bizde onların o yüksek ruhunu, vatan sevgisini unutturmamak için gayret gösteriyoruz. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali de bunlardan bir tanesi" diye konuştu.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin çeyrek asrı geride bıraktığını ve Türkiye'nin en büyük 20 üniversitesinden biri haline geldiğini vurgulayarak, "50 bine yakın öğrencimiz, 1550'yi aşkın akademisyenimiz var. Toplam 2500'e yakın personelin çalıştığı büyük bir kurumuz. ÇOMÜ; 14 fakülteyi, 4 enstitüyü, 8 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulunu bünyesinde barındırıyor. Bu 25 yıldır birçok insanın emeğinin sonucu. Bizler üniversitenin mevcut yönetimi ve mevcut rektörü olarak devletimizin, milletimizin bize sağladığı imkânları doğru yerlerde kullanmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Temel hedefimiz ÇOMÜ'yü, Çanakkale'nin üniversitesini bilim dünyasında çok daha iyi yerlere getirmek. Bizim en büyük sorumluluğumuz ve en büyük amacımız bu. Bu anlamda da Çanakkale'nin önünün açık olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Açılış töreni finalist filmlerinden İpler ve Kefaret filminin izlenmesi ile son buldu. Üç gün sürecek festivalde 30 film izlenecek, öğrenci atölyeleri ve söyleşiler düzenlenecek. Festival 29 Mart 2017'de gala gecesi ile son bulacak.

Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali başladı

Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim