• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Uluslararası Tarihi Kent Koşusuna rekor katılım

Uluslararası Tarihi Kent Koşusuna rekor katılım
Osmangazi Belediyesi'nin 13.'sünü düzenlediği Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu için sporcular ve vatandaşlar göğüs...

Osmangazi Belediyesi'nin 13.'sünü düzenlediği Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu için sporcular ve vatandaşlar göğüs numaralarını aldı. Bu yıl rekor düzeyde katılımın olduğu yarışlara profesyonel sporcuların ve vatandaşların yanı sıra yabancı sporcular da büyük ilgi gösterdi.

Bursa'nın fethinin 692. yılında Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında yarın gerçekleştirilecek 15 kilometrelik Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu'na bin 100 sporcu başvururken, 4 kilometrelik halk koşusuna ise 3 bin 200 kişi kayıt yaptırdı. Bu yıl ilk kez 5 yıldız kategorisinde koşulacak yarı maratona Türkiye'nin yanı sıra Kenya, Etiyopya, Uganda, Fransa, İngiltere, Almanya, Danimarka, Moldova, Sırbistan, Bulgaristan ve Irak olmak üzere toplam 12 ülkeden 50 yabancı sporcu katılıyor.

Uluslararası Tarihi Kent Koşusu'na katılacak sporculara göğüs numaraları Sukaypark Tesisleri'nde teslim edilirken, düzenlenen makarna partisi ile sporcular yarış öncesi keyifli bir gün geçirdi. Tarihi Kent Koşusu ve Halk Maratonu katılacak sporculara başarılar dileyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bursa'nın fethinin 692. Yılında gerçekleştirdiğimiz Fetih Şenlikleri, çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu, bu etkinliklerimizden en önemlileri. Bu yarışımızın Avrupa Atletizm Birliği tarafından en üst düzeye yükseltilmesi de bu seneki yarışı daha önemli hale getirdi. 12 ülkeden 50 civarında yabancı sporcu katılıyor. Bunlardan 14 tanesi elit sporcu. Halk koşusuna da bu yıl ilgi çok fazla. Tüm yarışmacılara başarılar diliyorum. Şehrimizin tanıtımı adına güzel bir etkinlik olacak. Bursa'mızın tarihi dokusu, sportif bir etkinlikle tüm dünyaya aktarılacak. Buradan dostluk, kardeşlik ve barış için tüm dünyaya mesaj vereceğiz" diye konuştu.

Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Halk Koşusu, yarın saat 10.00'da Saltanat Kapı'da başlayacak. Saat 12.30'daki ödül töreninde dereceye girenlere ödülleri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından takdim edilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim