• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı başlıyor

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı başlıyor
Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden gelen binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen "Nisan'da Adana'da 4. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı"...

Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden gelen binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen "Nisan'da Adana'da 4. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı" başlıyor. Programı açıklanan karnavalın resmi açılışı 9 Nisan'da, aktiviteler ise 6-10 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Karnavala bu yıl da yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Karnaval için ünlü simalar bu yıl da Adana'da olacak. Fatih Terim, Nükhet Duru, Pascal Nouma, Keremcem, Hasan Şaş, Sevcan Orhan, Levent-Nur Veziroğlu, Yetkin Dikinciler, Ceyhun Yılmaz, İpek Tuzcuoğlu, Timur Savcı, Altan Gördüm, Menderes Samancılar, Mehmet Turgut, Ayşegül Dinçkök, Erdal Cindoruk, Doğan Duru, Melike Güner, Feridun Düzağaç, Günseli Kato, Murat Hasari, Güven Kıraç, Mustafa Alabora, Işık Öğütçü, Turgut Kazan, Galip Erdal, İmren Aykut, İzzet Çapa, Rıza Akın, Levent Özdilek, Çetin Akdeniz, Koray Çalışkan, Gökay Kalaycıoğlu, Halil İbrahim Kalaycıoğlu ve Çiğdem Kayalı olmak üzere iş, sanat, spor ve cemiyet hayatından çok sayıda ünlü konuk karnavala renk katacak.

Portakal Çiçeği Karnavalı'nın fikir önderi Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş CEO'su Ali Haydar Bozkurt, son dönemde meydana gelen olaylardan dolayı tarifsiz acılar yaşandığını belirterek, karnaval programında değişiklikler yapıldığını kaydetti. Bozkurt, şunları söyledi: "Birçok şehidimiz var, birçok sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Tüm bu acılar, bu kadar taze ve sıcak yaşanırken, buna duyarsız kalmamız düşünülemezdi. Bu nedenle daha önce ilan ettiğimiz karnaval programımızdan eğlenceye yönelik bazı etkinlikler için değişikliklere gittik. Karnaval programının eğlence bölümlerini programdan çıkartıp, sanat ve kültür etkinliklerini programda bıraktık. Yalnızca eğlenceye yönelik etkinlikleri yani korteji ve büyük katılıma sahne olan konserleri programdan çıkardık. Bunun anlayışla karşılanacağını biliyoruz."

KARNAVALDA NELER OLACAK?

Karnaval boyunca kültür ve sanat etkinlikleri, sanatsal sergiler, söyleşiler, kapalı mekan aktiviteleri, imza günleri, tanıtım etkinlikleri, çeşitli açık hava atölyeleri, sportif gösteriler, lezzet istasyonları olacak. Ayrıca, Adana hediyelikleri ve el işi stantları gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Fotoğraf sanatçısı Ali Kabaş'ın Adana'nın muhteşem tarihi ve doğal güzelliklerini farklı bir açı ile havadan görüntülediği fotoğraflar ile 4. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında gerçekleşecek "HavadanAdana" fotoğraf sergisi 7-10 Nisan tarihleri arasında Divan Otel'de görülebilecek. Fotoğraf sanatçısı Ali Kabaş, sergisi için paramotoruyla uçarak Yumurtalık, Karataş, Taşköprü, Alman Köprüsü, Yılankale, Baraj Gölü gibi Adana'nın önemli yerlerinde çekim yaptı.

Karnaval, ünlü fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut'un sıra dışı bir etkinliğine de sahne olacak. 9 Nisan'da Adana'nın cadde ve sokaklarında "Gezici fotoğraf stüdyosu" kuracak olan Mehmet Turgut, belli bir noktaya çağırdığı Adanalıları fotoğraflayacak. Gün içerisinde çekime bir saat kala karnavalın sosyal medya hesaplarından yapılacak duyurunun yanı sıra Mehmet Turgut, kendi sosyal medya hesaplarından da Adanalılar için çağrıda bulunacak. Mehmet Turgut'un çağrısına uyup bulunduğu noktaya gelecek ilk beş kişinin profesyonel ekip tarafından saçı ve makyajı yapılarak fotoğrafları çekilecek.

Bu yıl "Adana'yı Benden Dinle" temalı ödüllü kısa film yarışması da düzenlendi. Amatör ve profesyonellerin katılımına açık olan yarışmada Adana'nın tarihi, farklı kültürleri, insanları, sanatı, sporu, mutfağı, sokak lezzetleri, müzisyenleri, iklimi, doğası, sinema sevgisi ve sinemaya katkısı başta olmak üzere, şehre ait ve özgü bütün hikayelerin kısa filmleri ana tema olarak belirlendi. Yarışma için karnaval kapsamında bir ödül töreni düzenlenecek ve ödüller sahiplerine takdim edilecek.

"ADANA BİR FİLM PLATOSUDUR" FOTOĞRAF YARIŞMASI

Adana'yı bir film platosu gibi görerek, kentin özgün dokusunu ve mimarisini; halen kullanılan ve artık kullanılmayan özel yapılarını, sokaklarını, saklı köşelerini, çevresini, ilçelerini, köylerini, doğasını; hikâyesi olan ve üzerine hikâyeler yazılabilecek, dizi, film veya belgesel çekimleri için mekan, sahne ve plato olabilecek özellikteki her yerini, bir sinemacı gibi görüp hissederek çekilecek fotoğraflar ile katılım sağlandı.

Türkiye'nin ilk ve tek sokak karnavalı olan "Portakal Çiçeği Karnavalı'nda bu yıl "Kostüm Tasarım Yarışması" da düzenlendi. Yarışmanın bu yılki teması "Portakal Çiçeği Perisi" buna bağlı olarak, Portakal Çiçeği Karnavalı'nın ruhunu temsil edecek siyasi ve dini içeriği olmayan, baharı, bereketi, renkliliği, canlılığı, eğlenceyi, birlikteliği ve barışı temsil edecek tasarımlar jüri tarafından değerlendirilecek. Bu yıl Türkiye'nin önemli tasarımcılarından Atıl Kutoğlu, jürinin onur konuğu olarak ödül töreninde olacak.

NEBİL ÖZGENTÜRK KARNAVAL'A ÖZEL BELGESEL ÇEKTİ

Bu arada, Nebil Özgentürk Karnaval'a özel bir belgesel çekti. Adana'nın doğal güzelliklerinin ve Portakal Çiçeği Karnavalı'nın konu olarak işlendiği belgesel karnaval kapsamında 9 Nisan'da gösterilecek. Ünlü yapımcı ve gazeteci Nebil Özgentürk, Adana ve Karnaval temalı belgesel çekiminin yanı sıra imza günü ile sevenleriyle buluşacak. Bununla birlikte Ressam Arif Keskiner ve ünlü yapımcı ve gazeteci Coşkun Aral da imza günleri ile 9 Nisan 2016 Cumartesi günü sevenleriyle buluşacak. Ceyhun Yılmaz ayrıca karnaval programı kapsamında sosyal medya ile ilgili bir gösteriye imza atacak. 9 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 13.00'te Adana HiltonSA Otel'de gerçekleşecek gösteriye katılım ücretsiz olacak.

KARNAVAL İÇİN SÜRPRİZ BİR ŞARKI DAHA

Nisan'da Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı için bir sürpriz de usta yorumcu Kubat ve yine usta oyuncu Menderes Samancılar'dan geldi. Sözlerini Menderes Samancılar'ın yazdığı, bestesi Kubat ve düzenlemesi Mehmethan Dişbudak tarafından yapılan ve bizler için de sürpriz olan bir karnaval şarkısı daha oldu.

Türkiye'nin ilk ve tek sokak karnavalı olan "Portakal Çiçeği Karnavalı" için özellikle Adana dışından gelen ziyaretçilere yönelik bir mobil uygulama hazırlandı. Apple Store ve Google Play üzerinden "Nisan'da Adana'da" uygulamasını bir kaç saniye içerisinde ve ücretsiz olarak cep telefonlarına veya mobil cihazlarına indirenler, sadece karnaval esnasında değil, her Adana'ya gelişlerinde bu uygulamadan ücretsiz olarak devamlı yararlanabilecekler. Ayrıca, sadece Adana'ya dışarıdan gelenler değil, Adana'da yaşayanlar da her şeyi bulabilecekleri bu uygulamadan sürekli yararlanabilecekler.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim