• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Uluslararası Öğrenci Topluluğundan Batı Trakya Türklerine Ziyaret

Uluslararası Öğrenci Topluluğundan Batı Trakya Türklerine Ziyaret
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, Tekidağ'da yükseköğrenim gören uluslararası misafir öğrenci topluluğunu...

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, Tekidağ'da yükseköğrenim gören uluslararası misafir öğrenci topluluğunu konuk etti.

Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneği (TUDER) Başkanı Rahim Celep ve beraberindeki Yunanistan, Bulgaristan, Türkmenistan, Azerbeycan, Kazakistan, Afganistan, Filipinler, Mısır, Yemen ve Somali gibi ülkelerden Türkiye'ye öğrenimlerini tamamlamak için gelen 45 kişilik bir öğrenci topluluğu Bursa'ya geldi.

Misafir öğrenciler, kültürel gezi programı çerçevesinde tarihi ve kültürel mekanlara bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Öğrencilerin son durağı ise BTTTD Bursa Şubesi oldu. Burada kendisinin de Batı Trakyalı olduğunu belirten TUDER Başkanı Celep, "Bu gezi çerçevesinde Bursa'ya gelmişken kendi evimiz olan BTTDD Bursa Şubesi'ni de ziyaret etmek bizim için bir onurdur. Burada olduğumuz için çok mutluyuz. 45 kişilik misafir öğrenci grubumuz, Bursa'nın tarihi, kültürel zenginliklerine ve misafirperverliğine hayran kaldılar" dedi.

Tekirdağ'da dünyanın 29 farklı ülkesinden yaklaşık 350 öğrencinin eğitimlerine devam ettiğini belirten Celep, "Biz de bu öğrencilerimize hizmet etmek ve onların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için TUDER'i kurduk. Okuduğunuz alanla ilgili kendinizi çok iyi donatın. Sizlerin geleceği noktalar bizler ve İslam coğrafyası için son derece önemli. Yaşadığınız bölgelerdeki insanların sizlerden çok şey beklediğini bilerek kendinizi yetiştirin" ifadelerini kaydetti.

Ziyaretin sonunda TUDER Başkanı Celep, Şükrü Köse'ye plaket takdim ederken Köse de Celep'e, Batı Trakya Türkleri'nin efsane lideri Dr. Sadık Ahmet anısına kaleme alınan "Dr. Sadık Ahmet Fırtınası" isimli kitabı armağan etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim