• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları Kongresi HRÜ’de başladı

Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları Kongresi HRÜ’de başladı
Harran Üniversitesi, 1. Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları Kongresine ev sahipliği yapıyor.

Harran Üniversitesi, 1. Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları Kongresine ev sahipliği yapıyor.

Eyyübiye ve Karaköprü Belediyelerinin katkılarıyla, Harran Üniversitesi ile London İmperial Collage'in ortaklaşa düzenlediği kongre, Osmanbey Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda başladı.

Ar-Ge kültürünü çok daha ileriye taşıyacağız

İstiklal Marşının okumasıyla başlayan programın açılışında konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, "Bu kongrenin kanser tedavisine yönelik çalışmalar için rehber niteliği taşıyacağına inanıyorum. Kanserin sadece fiziksel değil, psikolojik, toplumsal olarak büyük etkileri vardır. Tedaviler için araştırma ve geliştirme faaliyetleri çok önemlidir. AR-GE demek, laboratuvarlarda haftalarca, aylarca ve yıllarca emek vermek demektir. Kolay bir şey değildir. Üniversite olarak Teknokent ve proje ofislerimizle AR-GE kültürünü çok daha ileriye taşımaya çalışıyoruz" diyerek kongrede emeği geçen herkesi tebrik etti.

Kanser modern dünyanin sağlık sorunudur

Kongre düzenleme kurulu eş başkanı ve London İmperial Collage temsilcisi Prof. Dr. Mustafa B.A. Djamgoz, "Bu anlamlı kongre için bu güzel şehir ve güzel üniversitede bulunmanın mutluluğu içerisindeyim. Kanser, modern Dünyanın sağlık sorunlarının en ciddilerindendir. Günümüzde kanser tedavisine yönelik bir hayli yöntem var. Bu konuları iki günlük kongremizde masaya yatıracağız" diye konuştu.

2015 yılında yaklaşık 9 milyon insanın kanserden öldüğüne dikkat çeken düzenleme kurulu başkanlarından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Koyuncu,

"2015 yılında yaklaşık 9 milyon insan kanserden öldü. Tüm dünyadaki ölümlerin altıda birini teşkil ediyor. Kanser dünyada önemli bir sağlık problemidir. En önemli ölüm nedenlerinden biridir. Kanserin tanı ve tedavisiyle ilgili her türlü çalışma önemlidir. Biz de bu çalışmaları değerlendirmek üzere bu kongreyi düzenledik" dedi.

Belediye olarak her türlü faaliyeti destekliyoruz

Belediye olarak her türlü topluma yararlı ve eğitime katkı verecek faaliyeti desteklediklerini dile getiren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, "Şanlıurfa'nın gelişmesi, tanıtılması ve büyümesi için belediye olarak her türlü faaliyeti destekliyoruz. Bilim ve kültür neredeyse orada gelişme vardır. "Hiç bilenle bir olur mu" düsturuyla hareket eden bir dinin mensuplarıyız. Ben bu programı düzenleyen ekibe teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Destek vermekten gurur duyuyorum

Kongrenin açılışında söz alan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kendini yetiştirmiş bilim adamlarının insanlık adına yaptıkları hizmetlerin çok önemli olduğunu söyleyerek, "Urfa'mızda yapılan bu kongre sonunda, ismini aldığı bin yıl önceki üniversiteye yakışır bir şekilde sonuçlar çıkacağını temenni ediyorum. Burada yaşayan olarak insanlığa katkı sunan bu faaliyetlere şahitlik edip destek vermekten gurur duyuyorum. Bu tarz kongrelerde yapılacak olan sunum ve paylaşımlar, insan yaşamının kalitesini yükseltecek çalışmaları ortaya çıkaracaktır" diyerek konuşmasını tamamladı.

Harran Üniversiteli olmanın gururunu yaşayın

Şanlıurfa Büyükşehir Başkan Vekili Ahmet İnan ise Harran Üniversitesinin gerçekten çok önemli olduğuna dikkat çekerek, gençlerin bunun hazzını yaşamalarını ve Harran Üniversiteli olmanın onurunu ömür boyu üzerinde taşımalarını ifade ederek, "Gittiğiniz her yerde mensubu olduğunuz bu üniversitenin adını gururla söyleyin. Çünkü bu üniversitenin geçmişi çok temiz ve geleceğinin de sizin sayenizde temiz ve iyi olacağından eminim. Kanser tüm Dünyanın üzerinde ciddiyetle durduğu bir konudur. İki gün boyunca devam edecek olan bu kongrenin, tedaviye yönelik çok büyük umutlar taşıyacağına inanıyorum" diye konuştu.

İki gün devam edecek olan 1. Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları Kongresinin açılışına, Şanlıurfa Büyükşehir Başkan Vekili Ahmet İnan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Sivil Toplum İzleme Başkanı Faruk Akbaş, rektör yardımcıları, üniversite genel sekreteri, fakülte dekanları, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları Kongresi HRÜ’de başladı

Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları Kongresi HRÜ’de başladı

Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları Kongresi HRÜ’de başladı

Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları Kongresi HRÜ’de başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim