• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi: İnsanlık denizlerde boğuldu!

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi: İnsanlık denizlerde boğuldu!
Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM), 2015 dünya hak ihlalleri raporunu yayınladı.

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM), 2015 dünya hak ihlalleri raporunu yayınladı. Kıyıya vuran mülteci cesetlerine vurgu yapılan raporda, "İnsanlık açık denizlerde boğuldu." denildi. Avrupa ülkelerinin sığınmacı teknelerinin batırılmasını çözüm olarak tartıştığının kaydedildiği raporda, "DAEŞ ile oluşturulan algı ve mülteci krizi, ABD ve Avrupa'da İslam düşmanlığını tırmandırıyor. Küresel aktörler, uyguladıkları çıkar odaklı politikalarla tüm dünyayı kana buluyorlar." İfadelerine yer verildi.

UHİM, "2015 Dünya Hak İhlalleri İzleme Raporu'nu Malta Köşkü'nde düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı. Basın mensuplarının yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan UHİM Genel Sekreteri Veysel Başar, insanlığın hak ihlalleri karşısında yeteri sınavı vermeyerek açık denizlerde boğulduğunu söyledi. Başar'ın açıkladığı raporda dile getirilen tespitler şöyle:

"2015'te insanlık açık denizlerde boğuldu!, DAEŞ ile oluşturulan algı ve mülteci krizi, ABD ve Avrupa'da İslam düşmanlığını tırmandırıyor. Küresel aktörler, uyguladıkları çıkar odaklı politikalarla tüm dünyayı kana buluyorlar. Küresel şirketler ve devletler, çevre sorunlarının artmasına, canlı türlerinin yok olmasına neden oluyor. Tohum, gıda ve ilaç endüstrisi, daha fazla kazanç uğruna insan sağlığını hiçe sayıyor. Televizyon yapımları çocuk ve gençleri hedef seçerek, yeni nesillerin zihinlerini kontrol altına alıyor. Kendisini toplumun üzerinde gören kültür oligarşisi, icraatlarına devam ediyor. Kapitalist sistem, insanları daha fazla tüketime ve yoksulluğa itiyor. Küresel finans alanında yaşanan manipülasyonlar, insanlığı felakete sürüklüyor.

'ULUSLARARASI MEDYA, ABD VE AVRUPA'NIN POLİTİKALARI DOĞRULTUSUNDA YAYIN YAPIYOR'

Uluslararası medya, ABD ve Avrupa devletlerinin politikaları doğrultusunda yayın yapıyor. Dünya siyasetinde yaşanan gelişmeler eğitim politikalarına da yansıyor. İslam coğrafyasındaki kaos, tarihi ve kültürel zenginlikleri yok ediyor. Rusya tarihsel barbarlığına dönmek istiyor ve vekalet savaşları Ortadoğu ve Afrika'da insan avına dönüşüyor.

'AVRUPA, SIĞINMACI TEKNELERİNİN BATIRILMASINI ÇÖZÜM OLARAK TARTIŞTI'

Avrupa'ya ulaşmak için çıktıkları yolda binlerce sığınmacı yaşamını yitirdi. Avrupa devletleri Akdeniz üzerinden gelen sığınmacı akınını durdurmak için teknelerin batırılması fikrini bir çözüm olarak tartıştı. Pek çok Avrupa ülkesinde sığınmacıları önlemek için sınırlara dikenli tel ve duvarlar örüldü. Bazı Avrupa devletleri kabul edeceği sığınmacıları din ve etnik kökenlerine göre seçeceğini duyurdu.

'SAVAŞLARA HARCANAN PARA YILLIK 15 TRİLYON DOLAR'

Küresel finans alanında yaşanan manipülasyonlar insanlığı felakete sürüklüyor! Dünyayı kana bulayan politikalar sebebiyle, savaşlara harcanan para yıllık 15 trilyon Dolar. Uluslararası Şeffaflık Örgütü raporuna göre, yılda 2 trilyon Dolar kara para aklanıyor. DTÖ, IMF ve Dünya Bankası, çok uluslu küresel şirketlerin menfaatlerini korumak için çalışıyor. Gelir dağılımındaki eşitsizlik giderek artıyor. Yüzde 1'lik kesimin mal varlığı, küresel servetin yarısını geçti."

'DAEŞ ELİYLE SURİYE VE IRAK'TAKİ BİNLERCE YILLIK MEDENİYET YOK EDİLİYOR'

İslam coğrafyasındaki kaos, tarihi ve kültürel zenginlikler yok ediyor! DAEŞ eliyle Suriye ve Irak'ta bulunan binlerce yıllık medeniyet birikimi, ya yok ediliyor, ya da yağmalanarak Avrupa ve ABD'ye kaçırıldıktan birkaç yıl sonra da uluslararası müzelerde sergilenmeye başlıyor."

'GELİŞMİŞ DEVLETLER, ELEKTRONİK ATIKLARINI AFRİKA'YA BOŞALTIYOR'

Küresel şirketler ve devletler, çevre sorunlarının artmasına, canlı türlerinin yok olmasına neden oluyor! Son 500 yılda 322 hayvanın nesli tükendi, 72'si ise tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. Çin'de her yıl 1,6 milyon insan hava kirliliği sebebiyle yaşamını yitiriyor. BM verilerine göre, her gün 2 milyon ton atık, su kaynaklarına bırakılıyor. Dünya genelinde 2,5 milyar insan ise temel temizlikten yoksun. Dünyanın en büyük göllerinden biri olan Aral Gölü, Sovyetler Birliği döneminde uygulanan politikalar sebebiyle zehirli bir çöle dönüştü. Gelişmiş devletler elektronik atıklarını Afrika ülkelerine boşaltmaya devam ediyor."

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi: İnsanlık denizlerde boğuldu!

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi: İnsanlık denizlerde boğuldu!

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi: İnsanlık denizlerde boğuldu!

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi: İnsanlık denizlerde boğuldu!

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim