• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi TBMM’de

Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi TBMM’de
Odunpazarı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Yazar Cengiz Kaplan ortaklığında hazırlanan, Türkiye'de ilk kez çocukların anlayacağı...

Odunpazarı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Yazar Cengiz Kaplan ortaklığında hazırlanan, Türkiye'de ilk kez çocukların anlayacağı biçimde resimlenerek kitaplaştırılan "Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi", Cumhuriyet Halk Partisi'nin TBMM'de düzenlediği 23 Nisan Resepsiyonu'nda çocuklara dağıtıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözel ve Gazeteci Altan Öymen gibi isimler de "Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi" kitabını çocuklarla birlikte inceledi.

TBMM CHP Grup Toplantı Salonu'nda gerçekleşen resepsiyonda, salon Türk bayrakları ve balonlarla süslenirken, Türkiye'nin dört bir yanından gelen çocuklar da milletvekili sıralarına oturdu. Grup toplantısının yapıldığı Divan Başkanlığı kürsüsüne oturtulan minikler, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yaptı.

Salona giren CHP lideri Kılıçdaroğlu, çocuklarla yakından ilgilenerek çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Gerçekleştirilen temsili grup toplantısının ardından Kılıçdaroğlu, çocuklarla bahçede düzenlenen resepsiyona katıldı. Burada çocuklara Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi kitabının da içinde bulunduğu çeşitli hediyeler verildi.

Kitap çocuklar ve resepsiyona katılanlar tarafından büyük ilgi görürken çocukların bir kısmı resepsiyon sırasında kitabı inceleyerek Çocuk Hakları hakkında bilgi sahibi oldu.

ESKİŞEHİRLİ ÇOCUKLARA DA DAĞITILDI.

Kitabın ayrıca, Odunpazarı Belediyesi'nin Tarihi Odunpazarı Meydanı'nda düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde de 3 bin çocuğa dağıtıldığı belirtildi.

Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi TBMM’de

Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi TBMM’de

Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi TBMM’de

Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi TBMM’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim