• BIST 9509.57
  • Altın 2487.759
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.8313
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Uluslararası 7. Kış Okulu Başladı

Uluslararası 7. Kış Okulu Başladı
Atatürk Üniversitesi 7. Kış Okulu kapsamında 10 ülkeden gelen 38 öğrenci, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.

Atatürk Üniversitesi 7. Kış Okulu kapsamında 10 ülkeden gelen 38 öğrenci, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı ziyaret etti.

Ülkelerinde genellikle Türk Dili ve Edebiyatı ve Türkoloji bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, Türkçe bilmeleri hasebiyle Rektör Koçak ile Türkçe konuştular. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Rektör Koçak, yabancı öğrenciler hakkında bilgi aldı.

Kültürel tanıtım programı olan Yaz Okulu'nda daha çok, değişik ülkelerden gelen öğrencilerin Türkiye'yi, Erzurum'u ve Atatürk Üniversitesi'ni tanıma fırsatı bulduğunu söyleyen Rektör Koçak şöyle konuştu: "Tayvan, Malezya gibi uzak ülkelerden de gelen öğrenciler, yaklaşık 15 gün boyunca gezi ve kültürel faaliyetlerin yanında eğitim-öğretim faaliyetlerine de katılıyorlar. Türkçe öğrenmek isteyen öğrencilerin gelip Türkçe derslerine katılmaları bizim de çok önem verdiğimiz bir konu. Bu faaliyetin, yabancı öğrencilerin Türkçelerini geliştirmelerinde faydalı olduğunu düşünüyoruz. Sizler bu 3 haftalık periyotta Türkçenizi daha geliştirmiş olacaksınız. Geçmişe de baktığımızda Türkçe bilen ve Çin'den Avrupa'ya kadar gitmekte olan birisi rahatlıkla meramını ifade edip, ihtiyaçlarını görürdü. Türkçe, günümüzde de yine 300 milyona yakın insanın konuşmakta olduğu bir dil. Bu bakımdan değerlendirildiğinde, yakın gelecekte Türkçe bilmek avantaj olacak diye düşünüyorum. Sizler de zaten bunu düşünerek Türkçeyi seçmişsiniz. Öğreneceğiniz bu dille Türkiye ve kendi ülkeniz arasında köprü olup, ilişkilerin gelişmesinde önemli roller üstleneceksiniz. Üniversite olarak mümkün olduğu kadar sizlerin buradan memnun kalmanızı ve beklentilerinizi karşılamış olarak dönmenizi arzu ediyoruz. Hem mesleğinizde başarılar diliyorum hem de Türkçenizi daha akıcı ve güzel kullanmanızı arzu ediyorum" dedi.

Ziyaretin ardından öğrenciler, Atatürk üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon'da gerçekleştirilen programda kendi ülkelerinin kültürlerini ve üniversitelerini tanıttılar. Ürdün, Almanya, Litvanya, Moldova, Ukrayna, Gürcistan, Kazakistan, Moğolistan, Polonya ve Kırgızistan'dan gelen 7. Kış Okulu öğrencileri ayrıca ülkelerinden getirdikleri yiyecekleri misafirlere ikram ettiler.

Programda konuşan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkac, uluslararası günlerin, eskiden hayal edilemediğini ama şimdilerde rahatlıkla gerçekleşen ve hepimizin memnuniyetle olmasını beklediği etkinliklerin yer aldığı bir gün olduğunu ifade etti. Takkac: "Üniversitemiz, Türkiye'deki üniversiteler arasında uluslararası öğrenci bakımından 4. sırada yer alıyor. Bunun mutluluğunu hepimiz yaşıyoruz ve üniversitelerin uluslararasılaşma sürecinde geldikleri noktayı daha ileriye götürmeye çalışıyoruz. Bunun için sayın rektörümüzün gayretlerinden fiilen söz etmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz ise Atatürk Üniversitesi'nin kendine has olarak organize ettiği ve düzenlediği Yaz ve Kış Okulu programları sayesinde öğrenciler, kültürel etkileşim içerisinde oldukları söyledi. Yavuz: "Bu okulların amacı, Atatürk Üniversitesi'nin dünyada tanınmasını sağlamaktır. Üniversiteleri en iyi öğrenciler tanıtır. 2 bin 111 lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi gören yabancı öğrencimiz var. Bu öğrencilerin problemleriyle ilgilenmek amacıyla Dış İlişkiler Ofisi'nde bir birim oluşturduk. Diğer taraftan üniversitemizin sizler tarafından tanıtımı veya bizim gayretlerimizle 2 bin 111 olan öğrenci sayımızı da daha yüksek rakamlara çekmemiz lazım" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler hazırlamış olduğu sunumlarla, ülkelerini ve üniversitelerini tanıttılar.

Uluslararası 7. Kış Okulu Başladı

Uluslararası 7. Kış Okulu Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim