• BIST 9565.02
  • Altın 2477.844
  • Dolar 32.4796
  • Euro 34.5839
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Uluslararası 6. Kurtuluş Yarı Maratonu Hazırlıkları

Uluslararası 6. Kurtuluş Yarı Maratonu Hazırlıkları
Adana Büyükşehir Belediyesi 6. Kurtuluş Yarı Maratonu'nun hazırlıklarına başlandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi 6. Kurtuluş Yarı Maratonu'nun hazırlıklarına başlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, maratonun Adana'ya yakışır şekilde yapılacağını açıkladı.

3 Ocak 2016 Pazar günü gerçekleştirilmesi planlanan Adana Büyükşehir Belediyesi 6. Kurtuluş Yarı Maratonu için ilk toplantı Adana Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Tesisler, Sportif ve Organizasyonlar Şube Müdürü Mehmet Sağlam, Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Akpınar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Trafik Denetleme Grup Amiri Hakan Aksoy, Sağlık İl Müdürlüğün Dr. Güzin Nalinci, Spor Servisi Şefi Hanifi Altun, Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, Atletizm Bölge Antrenörleri Ali Atakişi ve Mehmet Gardiyanoğlu, Spor İl Müdürlüğü Bilgi İşlem personeli Evren Koç ile Hamza Terkeşli katılarak bilgi alışverişinde bulundular.

KENTİN TARİHİ DOKULARINA DİKKAT ÇEKİLECEK

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Adana'da uluslararası maratonu 5 yıl önce başlatıldığını ve Atletizm Federasyonu'nun faaliyet programına alınmasının sağlandığının altını çizen Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, yaptığı açıklamada, çok verimli ve yararlı bir toplantı gerçekleştiğini, maratonun güzergâhının kentin tanıtımı için tarihi dokulara dikkat çekileceğini belirterek, "Başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak olmak üzere 600 çalışanımız ve deneyimli ekibimizle maratonun kentimize yakışır şekilde yapılmasını, maratonda koşan sporculara acil ihtiyacı olan suların temini için koşu güzergahlarına su istasyonları kurulacak " dedi.

TÜM SPORCULARA MADALYA VE TİŞÖRT VERİLECEK

Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Sağlam, yarı maratona Türkiye'nin yanı sıra yabancı ülkelerin ünlü 26 atletleri de davet ettiklerini ifade etti. Sağlam, parkurların belirlenmesi, trafik ve güvenlik önlemleri alınması trafik polisin yetmediği yerde Belediyeye ait zabıta ve özel güvenlik personellerinden yararlanılması, Sağlık il müdürlüğü tarafından 3 adat ambulans ve 1 adet motorize ambulans temin edileceği güzergahları ve Adana'yı tanıtan kitapçık çıkartılması, katılımcılara tişört dağıtılmasının yanı sıra, yarı maratona, halk koşusuna, engelli ve masterlere katılan ve yarışmayı tamamlayan sporculara madalya verileceğini, dereceye giren atletlere ve engellilere para ödülü de dağıtılacağını kaydetti.

Ayrıca, yarış öncesinde diğer toplantının 22 Aralık Salı günü gerçekleştirilerek eksikliklerin gözden geçirilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim