• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Uluslararası 1. Kapadokya İmece Festivali bugün başlıyor

Uluslararası 1. Kapadokya İmece Festivali bugün başlıyor
Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesinin, Yunanistan ve Kapadokya'da, kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren sanatçı ve ressamlarla işbirliğiyle düzenlediği,...

Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesinin, Yunanistan ve Kapadokya'da, kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren sanatçı ve ressamlarla işbirliğiyle düzenlediği, Uluslararası 1. Kapadokya İmece Festivali bugün başlıyor.

Sanatçılar arasında kültürlerarası diyalog, barış ve dostluğu teşvik etmeyi ve Kapadokya'da yerel turizme katkı sağlamayı amaçlayan festivali, Nevşehir Valiliği, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Uçhisar Belediyesi, Kaymaklı Belediyesi ve Mustafapaşa Köyü Muhtarlığı destekliyor.

Bugün saat 14.00'da, , Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi Sanat Galerisinde, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı'nın konuşmaları ile açılış programı yapılacak olan etkinlik kapsamında, Yunanistan'ın Volos ve Kapadokya'nın Sinasos Halk Oyunları sundukları gösterilerle katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşatacak. Bugün ayrıca, saat 15.00'da "Karşılaşmalar" adlı karma serginin açılışı yapılacak. Sergiye, Venedik Maskeleri Sanatçısı Maria Mani, doğal taşları resimlerinde kullanan Ressam Dimitrius Alexiou ve yağlı boya sanatçısı Ressam Spiros Alexiou, Kapadokyalı Ressamlar İsmail Başer ve Mustafa Peker, eserleriyle katılacak. Etkinliğin devamında, ailesi Mustafapaşa'dan (eski adıyla Sinasos) Yunanistan'a göç eden Sanatçı Despoina Bougioukmanou-Papandreou ve Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi kurucusu Sibel Radiye Gül tarafından "90 Yıl Sonra Memlekete Dönüş" konulu etkinlikte, "Kitre Bebeklerin Hikayesi" adlı söyleşi gerçekleştirilecek.

25 Mayıs'ta yine Yunanistanlı Sanatçı Despoina Bougioukmanou-Papandreou eşliğinde, "Çocuklarla Sanat: Taşları ve Atıkları Değerlendiriyoruz" konulu etkinlik gerçekleştirilecek. Etkinliğin son gününde ise, Mustafapaşa'da bir çok tarihi konağın duvar resimlerinde imzası bulunan ünlü duvar ressamı ve müzisyen Kostas Meletiyadis'in ilginç hikayesini konu alan "Sinasos'tan Bir Sayfa: Bir Fotoğraf ve Bir Def" söyleşisi katılımcılarla paylaşılacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim