• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nda Burç Vural öğrencisi ikinci oldu

Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nda Burç Vural öğrencisi ikinci oldu
Adana Özel Burç Vural Fen-Anadolu Liseleri, Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'ndan gümüş madalya ile döndü.

Adana Özel Burç Vural Fen-Anadolu Liseleri, Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'ndan gümüş madalya ile döndü. Ülke genelinde düzenlenen olimpiyatlarda, Adana'yı temsil eden Özel Burç Vural Fen-Anadolu Liseleri, şehrin gururu oldu.

Fatih Üniversitesi tarafından öğrencilerin sosyal problemlere bilimsel metotlarla çözüm yolları bulmasını sağlamak amacıyla ile düzenlenen Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatları'nda 11. sınıf öğrencisi Tarık Emre Kırım, "İklim Değişikliğine Bağlı Olarak Küresel Isınmada Renk Değişimi Etkisinin Sürdürülebilir Kalkınmaya Katkısının Değerlendirilmesi Projesi" ile gümüş madalyanın sahibi oldu.

Elde ettiği başarıyı okuluna ve öğretmenlerine borçlu olduğunu belirten Tarık Emre Kırım, Adana'ya madalya ile döndüğü için çok mutlu olduğunu söyledi. Olimpiyatlara sıkı bir şekilde hazırlandığını ifade eden Tarık Emre Kırım, "Okulumda çok iyi bir eğitim aldım. Planlı, programlı ve çok çalışarak bu madalyanın sahibi oldum. Çok mutluyum." dedi.

Okul Proje Koordinatörü Bülent Yaman ise Tarık Emre Kırım'ın daha büyük başarılara imza atacağına inandığını söyledi. Yaman, öğrencisinin hazırlamış olduğu proje ile ilk olarak en iyi 10 proje arasına girdiğini, daha sonra da gümüş madalya aldığını belirtti. Okullarında artık proje çalışmalarının geleneksel hale geldiğini kaydeden Bülent Yaman, şunları söyledi: "Bu yıl okulumuzda bilim ve teknoloji ışığında proje üreten, değişime ve gelişime açık, sorgulayan, araştırmayı kendisine temel ilke edinen öğrenciler ve öğretmenler bir araya geldi. 2015-2016 eğitim öğretim yılında çok önemli projelere ve başarılara imza atacağımıza inanıyorum. 2014-2015 eğitim öğretim yılında TÜBİTAK Mersin Bölge Sergisi'nde 9 proje ile yarıştık. Buradan 2 birincilik, 2 ikincilik, 1 üçüncülük ile döndük. Yurt içinde çeşitli yarışmalarda da yine madalyalar aldık. Yurt dışında ise Belçika'da yapılan Expo-Sciences International (ESI)'da bir projemiz, Haziran 2015'te de ABD'nin New York şehrinde Genius Olimpiyat'ın da 2 projemiz yarıştı. Uluslararası düzeyde yapılan ve ülkemizi temsil ettiğimiz bu bilim yarışmalarından 1 altın ve 1 bronz madalya kazandık."

Özel Burç Vural Fen-Anadolu Liseleri Müdürü Abdullah Akça ise öğrencisinin Türkiye genelinde elde etmiş olduğu başarıdan dolayı büyük sevinç yaşadığını belirterek, Tarık Emre Kırım'ı tebrik etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim