• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'na Servergazili öğrenciler damgasını vurdu

Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'na Servergazili öğrenciler damgasını vurdu
Denizli'deki Özel Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri, Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (USOBO)'na damgasını vurdu.

Denizli'deki Özel Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri, Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (USOBO)'na damgasını vurdu.

Edebiyat öğretmeni Amine Kaya rehberliğinde, Fatma İrem Çanak ve Ayşegül Erdoğan hazırladığı, "UNESCO Anma ve Kutlama Yıldönümlerine Toplumun İlgisini Arttırma Çalışmaları" ile, Siyaset Bilimi alanında, "Siyasette Kadın Eli" konulu projeyle Dilara Yalçın ve Sema Çetin, Matematik öğretmeni Şükriye Karabıyık rehberliğinde Gül Nihal Yaldır ve Betül Saldırış ise Felsefe alanında, "Felsefe ve Felsefecilere Karşı Önyargı", ayrıca Ekin Erden ve Ayşe Çağlar, "Kadının Adı Yok" konulu projeleriyle ilk 30 proje arasına girmeyi başararak finale katılma hakkı kazandı.

Özel Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Dolukan, gençlerin sosyal problemlere bilimsel yöntemlerle çözüm yolları bulmasını sağlamak ve ilgilerini arttırmak amacıyla düzenlenen USOBO'ya, Türkiye genelinden katılan yüzlerce proje arasından seçilmiş 30 tanesi arasında dört projelerinin yer almasının çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Müdür Dolukan, "Geçen sene öğrencilerimiz, USOBO'dan üç bronz madalyayı Denizlimiz'e getirmişlerdi. İnşallah bu yıl da finalde derece alarak başarılarını taçlandırırlar. Öğrencilerimi, proje rehber öğretmenlerimi ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen velilerimizi kutluyorum." dedi.

Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın da yaşanan çağda sosyal olayları anlamanın ve çözüm üretebilmenin yolunun, sosyal bilimler alanında yetişen kaliteli insanlardan geçtiğini ifade etti. Yalçın, "Sosyal bilimlere yapılan yatırım, haliyle büyük bir önem arzediyor. Ülkemizde bu alandaki önemli organizasyonlardan en önde geleni USOBO. Finalist 30 projenin arasında, Denizli'den sadece dört proje seçildi. Bu dört projenin de sosyal, kültürel, sportif ve akademik başarılarıyla adından sıkça sözettiren Servergazi Eğitim Kurumlarımız'dan olması bizleri sevindirdi." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim