• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Ulusal MTB Cup (Dağ) Bisiklet Yarışmasında milli sporcuların mücadelesi nefesleri kesti

Ulusal MTB Cup (Dağ) Bisiklet Yarışmasında milli sporcuların mücadelesi nefesleri kesti
Yeşilyurt Belediyesi tarafından Ulusal MTB (CUP) Dağ Bisiklet Yarışması düzenlendi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Ulusal MTB (CUP) Dağ Bisiklet Yarışması düzenlendi. Malatya ve 26 ilden 10'u Milli Takım sporcusu olmak üzere toplam 125 yarışmacı katıldığı yarışma, izleyenlerin nefeslerini kesti.

Geçtiğimiz yıl Ankara'da gerçekleşen bombalı terör saldırından dolayı ertelenen Yeşilyurt Ulusal Dağ Bisiklet Yarışması kıyasıya bir rekabete sahne oldu.

26 ilden 10'u milli sporcu 125 bisiklet sevdalısı yarışmalarda pedal çevirdi

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün organizasyonuyla Yeşilyurt ilçesinde misafir edilen 125 bisiklet sevdalısı, hem Malatya'nın hem de Yeşilyurt İlçesinin farklı alanlarında adeta bir şölen havasında bölgenin dokusunu yerinde görme imkanı buldular.

Yarışmanın açılışı Yeşilyurt Belediyesinin Yakınca'daki Hizmet Binası önünde düzenlendi. Açılışa Malatya Valisi Mustafa Toprak, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Bisiklet Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Mustafa Ekici, sporcular, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ekici'den Hacı Uğur Polat'a teşekkür

Düzenlenen yarışmadan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkür eden Bisiklet Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Mustafa Ekici, "Malatya'da böylesine büyük bir organizasyonu düzenleyen, bisiklet sporuna maddi ve manevi anlamda desteklerini esirgemeyen, bizimle birlikte bu yollarda, dağlarda, taşlarda gezen Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'a özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda Malatya'da düzenlemeyi hedeflediğimiz Uluslararası dünya şampiyonalarına bu yarışma bir başlangıç olur. Yarışmamıza büyük bir katılımın olması bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir" diye konuştu.

"Kültürel ve sportif faaliyetlerimizle fark yaratmaya çalışıyoruz"

Malatya'da bisiklet sporunun yaygınlaşması adına bu organizasyonu tertiplediklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, törende yaptığı konuşmada, "Yeşilyurt Belediyesi olarak yol açma, yol genişletme, kaldırım yenileme, asfalt dökümü, park alanlarının artırmak gibi rutin hizmetlerimizi en güzel şekilde yerine getiriyoruz. Bu tip hizmetlerimizde geri kalma, yarım bırakma lüksüne asla sahip değiliz ve hakkımız da yoktur. Bizim için asıl yarış kültürel, sanatsal ve sportif yönden yapacağımız faaliyetlerdir, bu alanlarda sunacağımız etkinliklerle farkımızı ortaya koymalıyız. Sportif, kültürel ve sanatsal çalışmalar bizim için bambaşka anlamlar ifade ediyor. Dağ Bisiklet yarışmalarının ilkini gerçekleştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bunu uluslararası yarışmalar şekline dönüştürmeyi hedefliyoruz. Geniş katılımlı böylesine önemli bir organizasyonu yaparken destek veren herkese teşekkür ediyorum. Şehrimizin birliği, beraberliği ve şehrin birçok tarafının aynı yöne bakması kentimizin gelişimine önemli katkılar sunacaktır. Malatya başta olmak üzere 26 ilden 10'u milli sporcu olmak üzere 125 sporcumuzu ve ailelerini ilçemizde ağırladığımız için çok mutluyuz" dedi.

"2,5 km'nin üzerinde bisiklet yolunu hizmete sunduk"

Yeşilyurt Belediyesi olarak bisiklet sporuna büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Polat, "Geçtiğimiz yıl ilçemizdeki alt yapısı uygun mahalle ve sokaklara 2,5 km'nin üzerinde bisiklet yolunu uluslararası standartlara uygun olarak hizmete sunduk. Büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa olarak yollarımızı bütünleştirerek birlikte yapıyoruz. Bu sene de bisiklet yollarının sayısını artırmak için planlamalar yapıyoruz. Bisiklet yollarını sadece bir bölgede yapmak yeterli gözükmüyor, birbirleriyle bağlantılı olarak kavşaklarıyla, ışıklarıyla, işaretleriyle en düzgün şekilde yapmaya gayret ediyoruz. İlçemizin birçok bölgesine bisiklet yolları yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Yarışmanın Malatya'da düzenlenmesinden mutlu oldum"

Malatya Valisi Mustafa Toprak da, Dağ Bisiklet yarışmasının Malatya'da düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Vali Toprak konuşmasında; "Bu güzel pazar sabahında, oksijenin bol, çevrenin güzel, aydınlık yarınlarımız için bize güç veren Yeşilyurt İlçesinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Malatya ve il dışından gelen sporcularımızı ve ailelerini burada ağırladığımız için sevinçliyiz. Ülkemizde hızla yaygınlaşan bisiklet sporuna önem vermek, ilimizin ve ilçemizin tanıtılmasına katkı sunmak adına çok güzel parkur etrafında yarışmamızı gerçekleştireceğiz. Sporcularımız bir yandan sportif yarışlarını yaparken diğer taraftan çevrenin güzelliğini yakından görmüş olacaklar. Yeşilyurt Belediyesine, Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliğine, İnönü Üniversitesi Bisiklet Kulübüne, emeği geçenlere, yarışmalara katılan milli sporcularımızı ve ailelerini tebrik ediyorum. Yarışmaların sağlıklı sıhhat ve huzur içerisinde geçmesini temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

"İnsanlarımızın kaynaşmaları açısından sportif faaliyetler önemli"

Belediyelerin çok önemli hizmetler sunduğunu sözlerine ekleyen Vali Toprak, "Belediyelerimiz mahalli müşterek ihtiyaçlar kapsamında bu tip hizmetlerin güzelliklerini hep birlikte yaşıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı etrafında hepimizin de katkısıyla daha iyi bir noktaya ulaşacaktır. Belediyelerimizin kendi üzerlerine verilen görevlerle birlikte sosyal belediyecilik kapsamında bu tip faaliyetlerde önem taşıyor. Toplum artık belli bir noktaya geldikten sonra böylesine güzel etkinlikleri görmek istiyoruz. Yol, içme suyu, kanalizasyonu, park alanlarını yapmanın yanı sıra toplumdaki kültür, sanat ve sportif duygularının da iyi bir şekilde yerleşmesi açısından, inanlarımızın bir ve beraber hareket etmesi bakımında, kaynaşması açısından önem arz etmektedir. Ulusal Dağ Bisiklet Yarışmasını önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

5 ayrı kategoride 125 bisiklet tutkunu pedal çevirdi

Konuşmalardan sonra 5 ayrı kategoride düzenlenen Ulusal Dağ Bisiklet Yarışmasının ilk startı Vali Mustafa Toprak tarafından verildi.

Yeşilyurt Belediyesinin Yakınca'daki Hizmet Binası önünden başlayıp, 3,5 kilometrelik alanda her anı adrenalin dolu geçen yarışmada pedal çeviren sporcular dereceye girmek için yoğun bir mücadele verdi. Yarışmalar sonucunda ise, 15-18 Yaş Grubu Erkeklerde birinci İzzetin Şahin İçen, ikinci H.İbrahim Doğan, üçüncü Fatih Ünsal, 19-30 Yaş Grubu Elit Erkeklerde birinci A.Kadir Kelleci, ikinci Emre Yavuz, üçüncü Bayram Eroğlu, 30-40 Yaş Grubu Erkeklerde birinci Gökhan Uzuntaş, ikinci Turgay Germen, üçüncü Oğuz Özçelik, 40 Yaş ve Üzeri birinci Yılmaz Çardak, ikinci Oğuz Çelik, üçüncü Nuri Özkan, Elit Bayanlarda birinci Esra Kürkçü, ikinci Simge Ekici, üçüncü Kumsal Ulu oldu.

Toplam 15 bin 050 TL para ödülü

Renkli görüntülerin yaşandığı ve çekişmeli anlara sahne olan yarışın tamamlanmasının ardından dereceye giren bisiklet tutkunlarına madalya, kupa ve para ödülleri verildi. Kategorilerinde ilk beşe giren bisikletçilere toplam 15 Bin 050 TL para ödülü verildi.

Bisiklet yarışmasına katılan sporcular, Yeşilyurt İlçesinin doğal güzelliklerini teneffüs ettikleri yarışların heyecanlı geçtiğini ifade ederek, Yeşilyurt Belediyesine bu güzel organizasyondan dolayı teşekkür etti.

Yarışmalara katılanlara aşure ikramı

Bisiklet Yarışmasına katılan sporculara, hakemlere ve ailelerine daha sonra Yeşilyurt Belediyesi tarafından aşure ikram edildi.

Ulusal MTB Cup (Dağ) Bisiklet Yarışmasında milli sporcuların mücadelesi nefesleri kesti

Ulusal MTB Cup (Dağ) Bisiklet Yarışmasında milli sporcuların mücadelesi nefesleri kesti

Ulusal MTB Cup (Dağ) Bisiklet Yarışmasında milli sporcuların mücadelesi nefesleri kesti

Ulusal MTB Cup (Dağ) Bisiklet Yarışmasında milli sporcuların mücadelesi nefesleri kesti

Ulusal MTB Cup (Dağ) Bisiklet Yarışmasında milli sporcuların mücadelesi nefesleri kesti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim