• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Uludere olayının yıldönümünde 34 kişi anıldı

Uludere olayının yıldönümünde 34 kişi anıldı
Dört yıl önce Şırnak Uludure'de öldürülen çoğu çocuk 34 kişi Okmeydanı'nda anıldı.

Dört yıl önce Şırnak Uludure'de öldürülen çoğu çocuk 34 kişi Okmeydanı'nda anıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Eş Başkanı Rasim Soylu, "Halklarımız artık barış içerisinde, eşitçe bir arada yürümek zorunda." dedi.

Uludere'de 28 Aralık 2011'de öldürülen 34 kişi çeşitli eylem ve protesto yürüyüşleriyle anıldı. Okmeydanı Cemevi önünde toplanan HDP ve HDK üyesi bir gurup, ellerinde cenaze fotoğraflarıyla ve slogan atarak "Roboski katliamı Kürdistan'da devam ediyor katliamları unutmadık unutturmayacağız" pankartıyla yürüdü.

HDP İstanbul Eş Genel Başkanı Rasim Soylu, "Bırakalım bu ülkede bunu araştırmayı, bunu soruşturmayı bu katliamı yapanlardan o günün başbakanı olan bugünkü Cumhurbaşkanı Genelkurmay'a teşekkür etti. Bırakalım bir tek kişinin bu konuda yargılanmasına Roboskili gençler, çocuklar, anneler katliama sessiz kalmadıkları, protesto ettikleri için yargılandı, cezaevlerine atıldılar. Halklarımız artık barış içerisinde, eşitçe bir arada yürümek zorunda." ifadelerini kullandı.

Basın metnini okuyan HDP İl Başkan Yardımcısı Suat Çorlu da şöyle seslendi: "Katliamın üzerinden tam 4 yıl geçti. Dört yıl önce 28 Aralık'ta çoğu çocuk yaşlarda 34 Kürt yurttaş Roboski'de savaş uçakları tarafından hedef gözetilmeksizin yapılan bombardımanla katledildiler. Dört yıldan beri kanayan bu yara Türkiye'nin vicdanı ve vicdansızlığı olarak taptaze, hala sımsıcak orta yerde duruyor. Türkiye'nin vicdanı tam dört yıldır Roboski'de kanamaktadır. Evlatlarını, kardeşlerini, sevdiklerini yitiren ailelerin yaşamları Roboski'de birer mezar yerine dönmüş ve bitmeyen bir acının yasını tutmaktadırlar."

Gurup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Uludere olayının yıldönümünde 34 kişi anıldı

Uludere olayının yıldönümünde 34 kişi anıldı

Uludere olayının yıldönümünde 34 kişi anıldı

Uludere olayının yıldönümünde 34 kişi anıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim