• BIST 9450.8
  • Altın 2494.844
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7836
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Uludağ’da sömestr yoğunluğu

Uludağ’da sömestr yoğunluğu
Türkiye'de kış turizminin en önemli merkezlerinden Bursa Uludağ'da sömestr tatili nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

Türkiye'de kış turizminin en önemli merkezlerinden Bursa Uludağ'da sömestr tatili nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

Dün karnelerin dağıtılması ile birlikte tatilciler ve öğrenci grupları sömestr tatilini Uludağ'da geçirmek için zirveye akın etti. Aşırı yoğunluk yaşanan Uludağ'da güvenlik önlemleri de had safhaya çıkartılırken karayolları ekipleri de yolların açık kalması için gece gündüz çalışıyor.

Uludağ Jandarma Asayiş ekipleri, Milli Parklar girişinden itibaren zincirsiz araçların zirveye çıkmasına izni vermiyor. Yaklaşık bir buçuk metre kar kalınlığının bulunduğu Uludağ'da Karayolları ekipleri 24 saat esasına göre çalışarak yolun ulaşıma açık kalması için çaba gösteriyor. İş makineleri devamlı yollarda küreme ve genişletme çalışmaları yapıyor.

ULUDAĞ YOLUNDA UZUN KUYRUKLAR

Sömestr tatili nedeniyle tatilcilerin akın ettiği Uludağ yolunda uzun kuyruklar oluşuyor. Özellikle zincir takmayan ve acemi sürücülerden dolayı yollarda araç kalınca uzun kuyruklar oluştu. Yollarda kalanların imdadına ise zincir takıcıları yetişti. Jandarma ekipleri ise Uludağ milli parkından sonra zincirsiz araçların zirveye çıkmasına izin vermiyor. Yoğun tipinin hakim olduğu Uludağ'da tatilciler buna rağmen pistlere akın etti.

Sömestr tatilini fırsat bilen tatilcilerle birlikte tur kafileleri ve günübirlikçiler Uludağ'a akın etti. Öğrencilerinde yoğun ilgi gösterdiği zirvede tipiye rağmen pistler doldu taştı.

TATİLCİLER: ULUDAĞ ÇOK GÜZEL ANCAK PAHALI

Uludağ'a Ankara'dan gelen Zeynep Dokuyucu, Uludağ'ı çok beğendiğini vurgularken, "Ben bir hafta önce geldim Uludağ çok güzel, güzel bir tatil geçirdik. İlk defa kayıyorum, öğrendikten sonra çok zevkli geçti. Cumartesi olduğu için ve okullarda kapanınca herkes geldi, çok yoğun, ilk gelişim inşallah devamı da gelir." dedi.

Uludağ Üniversitesi'nden gelen Kader Ayırtır ise şunları kaydetti: "Uludağ'a geleceğin yöneticileri topluluğu olarak geldik. Topluluğumuz aramızdaki irtibatın kopmaması için Uludağ'a geldik. Dünde huzurevine gittik bu gün kayıyoruz, bakalım yarın ne yapacağız. Uludağ çok güzel, sadece yolda bir sıkıntı yaşadık. Genel itibariyle çok güzel. Bu gün fazlasıyla yoğun."

Tatili fırsat bilerek Uludağ'a gelen bazı öğrenciler ise Uludağ'ın çok güzel olduğunu ancak soğuk ve pahalı olmasından yakındı.

Uludağ’da sömestr yoğunluğu

Uludağ’da sömestr yoğunluğu

Uludağ’da sömestr yoğunluğu

Uludağ’da sömestr yoğunluğu

Uludağ’da sömestr yoğunluğu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim