• BIST 9456.54
  • Altın 2497.51
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.7825
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Uludağ Üniversitesi’ne 2017’de moda tasarım bölümü açılacak

Uludağ Üniversitesi’ne 2017’de moda tasarım bölümü açılacak
Bursa Uludağ Üniversitesi'nde 2017 yılında moda tasarım bölümü açılacak.

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde 2017 yılında moda tasarım bölümü açılacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 13. Meslek Komitesi üyeleri, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı makamında ziyaret etti. BTSO Meclis Başkan Vekili Mesut Okyay, Bursa'nın bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe Türkiye üretiminin yüzde 80'ini karşıladığını belirterek, 13-17 Ocak 2016 tarihlerinde düzenlenen Junioshow Fuarı'nın da sektöre büyük katkı sunduğunu anlattı. Sektörün dünyanın dört bir yanına ürün ihraç ettiğini anlatan Mesut Okyay, "Bu konuda BTSO liderliğinde yürütülen Ur-Ge, kümelenme ve fuarcılık çalışmaları da sektörümüzü olumlu yönde etkiliyor" dedi.

MODA TASARIM BÖLÜMÜ AÇILSIN

BTSO 13. Meslek Komitesi Başkanı Rıdvan Hatipoğlu ise bebe ve çocuk tasarım sektörünün kalkınması için projeler ürettiklerini anlatırken, Uludağ Üniversitesinde "moda tasarım bölümü" açılması talebinde bulundu. Rıdvan Hatipoğlu, "2016-2017 yılı için bu bölümün Uludağ Üniversitesi'nde açılması bizleri mutlu edecektir. Bölüm mezunu personele ihtiyaç duyuyoruz. Bursa'nın üniversitesinde böyle bir bölüm açılması ve eğitilmiş personel yetiştirmesi bizler açısında büyük önem arz ediyor. Ayrıca açılacak bölümün isminin mümkünse Bebe Çocuk Giyim Moda Tasarımı Bölümü olmasını da arzuluyoruz" dedi.

BEKSİAD Başkanı Halil Atalay da bebe ve çocuk konfeksiyonu konusunda yeni fuarlar düzenleyeceklerini anlatırken, şunları söyledi: "Bölgemizin sorunları gündeme getirmek ve tanınırlığını arttırmak için çalıştay düzenlemek istiyoruz. Hep birlikte Vişne Ticaret Bölgesi'nin kalkınması için çalışırsak, bölgemiz hak ettiği noktaya çok daha hızlı gelecektir"

MODA TASARIM BÖLÜMÜ 2017'YE

BEKSİAD'ın yaptığı çalıştaya destek vermeye hazır olduklarını söyleyen UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da, "Klasik çalıştay anlayışımız yerine daha fazla fayda üretmek için 2 aşamalı bir çalışma yapmak daha uygun olur. Önce 40'ı geçmeyecek belli firmalardan oluşan bir grup ile birinci gün bir çalıştay yapılabilir. Ondan sonraki günlerde de farklı grupların konuk edileceği çalıştaylar yapılabilir." önerisinde bulundu.

BTSO 13. Komitesi tarafından gündeme getirilen Moda Tasarım Bölümü için de görüşlerini aktaran Rektör Ulcay, bölümün 2016 yılı için hayata geçmesinin çok zor olduğunu vurgularken, "Öyle hemen bölüm açalım dediğimizde maalesef bölüm açamıyoruz. Ben açılmasından yanayım. Bu konuda sizi destekliyorum. Ancak 2017 yılında olur. Onun dışında hemen Şubat ayında başlamak üzere sertifikalı eğitim programlarını başlatabilir. Sektör için sizlerle birlikte kalifiye eleman yetiştirmek adına bir an önce sertifika programları açabiliriz." şeklinde konuştu.

Uludağ Üniversitesi’ne 2017’de moda tasarım bölümü açılacak

Uludağ Üniversitesi’ne 2017’de moda tasarım bölümü açılacak

Uludağ Üniversitesi’ne 2017’de moda tasarım bölümü açılacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim