• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Uludağ Üniversitesi’nde çift diplomalı yüksekokul imkânı

Uludağ Üniversitesi’nde çift diplomalı yüksekokul imkânı
Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, uluslararası akreditasyonları sayesinde yürüttüğü çift diploma programlarıyla öğrencilerine...

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, uluslararası akreditasyonları sayesinde yürüttüğü çift diploma programlarıyla öğrencilerine iki yıl içerisinde çift diploma alma imkânı sağlıyor.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde verilen Makine Teknolojisi ve Otomotiv Teknolojisi programlarında öğrencilere çift diploma alma imkânı tanınıyor. Programa dâhil olan öğrenciler bir yıl Türkiye'de bir yıl da İngiltere'deki denk okullarda eğitim alarak çift diploma sahibi olabiliyor. Mevcut uygulamanın 2009 yılında YÖK tarafından meslek yüksekokullarının cazibesini arttırması amacıyla başlatıldığını açıklayan UÜ Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan; "Programa dâhil olan öğrenciler dünyanın 115 ülkesinde tanınan PearsonEdexcel akreditasyon kurumunun vereceği diplomayı alıyorlar. Yüksekokulumuz da iki program ile öğrencilerine bu hizmeti sunuyor. Proje kapsamında, 2010 yılında Makine ve Teknolojisi ve Otomotiv Teknolojisi programlarımız akredite edildi. İngiltere'de bulunan HaveringCollege ve City College Brighton andHove arasında ikili protokol yaptık. Yüksekokulumuz 2017 yılından itibaren Bradford College ile de de çift diploma protokolü imzalama çalışmalarını sürdürüyor. Öğrencilerimize dünya standartlarında bir mesleki eğitim vermek için çalışıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin önde gelen meslek yüksekokulları arasında yer aldıklarını söyleyen Okul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, verdikleri eğitimin kalitesi ve akademisyen kadrosunun yanı sıra öğrencilere sağladıkları staj imkânlarıyla da ön plana çıktıklarını vurguladı. Bursa gibi önemli bir sanayi şehrinde duyulan ara eleman ihtiyacının meslek yüksekokulları sayesinde çözülebileceğine işaret eden Mehmet Karahan, "Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak öğrenci alımlarında Türkiye'nin en yüksek taban puanlarına sahibiz. Çünkü gerçekten kaliteli bir eğitim veriyoruz. Burada öğrencilerimiz mesleklerini gerçek anlamda öğreniyorlar. Mezun olduklarında da gittikleri kurumda herhangi bir zorluk yaşamıyorlar. Mezunlarımızı işe alan kurumlar da verdiğimiz eğitimden son derece memnunlar. Bizlere bu memnuniyetlerini her fırsatta yansıtıyorlar. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, öğrencilerini ara eleman değil, aranılan eleman olarak yetiştiriyor" şeklinde konuştu.

Uludağ Üniversitesi’nde çift diplomalı yüksekokul imkânı

Uludağ Üniversitesi’nde çift diplomalı yüksekokul imkânı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim